Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Franţa: modificări în restricţii? „Am putea plăti scump orice formă de relaxare”

© Sputnik / Галина Азуле / Accesați arhiva multimediaСитуация в Париже после серии терактов
Ситуация в Париже после серии терактов - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Am putea „plăti scump orice formă de relaxare”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului francez după şedinţa Consiliului de Apărare a Sănătății. Cât timp va mai rămâne în vigoare interdicţia ieşirii din case după o anumită oră în Franţa.

BUCUREŞTI, 18 feb – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al guvernului francez Gabriel Attal a avertizat că „am putea plăti scump orice formă de relaxare”, ceea ce ar putea sugera că, deocamdată, interdicţia ieşirii din case după o anumită oră rămâne în vigoare în Franţa pe o perioadă nedeterminată.

Viorel Prisacari - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Restricții mai dure: Cum comentează specialiștii noile decizii

Începând din 15 decembrie, francezii nu mai sunt în lockdown, dar a fost stabilită pe întreg teritoriul o interdicţie de ieşire din case după o anumită oră. Impusă iniţial până pe 20 ianuarie, a fost ulterior prelungită de guvern pentru „cel puțin două săptămâni”. Însă o lună mai târziu, măsura rămâne încă în vigoare.

„Situația rămâne atât de fragilă încât nimic nu o poate răsturna” și am putea „plăti scump orice formă de relaxare”, a avertizat miercuri, după şedinţa Consiliului de Apărare a Sănătății, Gabriel Attal, citat de Sputnik France.

Aceasta în ciuda faptului că situația epidemiologică din anumite departamente rămâne stabilă și numărul de cazuri noi continuă să scadă.

Pe de altă parte, la şedința Consiliului nu s-au stabilit măsuri sanitare mai stricte. Franceinfo informase anterior că guvernul nu doreşte să modifice restricțiile până la sfârșitul vacanţei școlare de iarnă.

Interdicţia ieşirii din case după ora 16:00?

Recent, a fost difuzat pe Facebook un video în care se preciza că este posibil să se anunţe introducerea unei interdicţii de ieşire din case după ora 16:00 în timpul vacanţei. Totuşi, surse din anturajul prim-ministrului Jean Castex au clarificat că nu vor fi introduse deocamdată „măsuri suplimentare de blocare”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0