Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Condamnat pentru 12 capete de acuzare: Iată ce a făcut un fost executor judecătoresc

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaJustiție
Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Abonare
Un fost executor judecătoresc a fost condamnat la șapte ani de pușcărie și a fost privat de dreptul de a ocupa anumite funcții publice timp de trei ani, pentru 12 capete de acuzare.

CHIȘINĂU 18 feb - Sputnik. Potrivit Procuraturii, fostul executor judecătoresc a fost învinuit pentru 12 episoade de ”depășire a atribuțiilor de serviciu” și ”delapidarea averii străine”. Potrivit Procuraturii, în perioada 2014 – 2017, deținând funcția de executor judecătoresc, acesta a extras și însușit sumele plasate de debitori pe contul special, ce urmau a fi transmise creditorilor.

Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2020
Societate
Un executor judecătoresc implicat în schema ”Laundromat”, achitat

Totodată, oamenii legii au stabilit că bărbatul a înstrăinat ilegal opt bunuri imobile ale debitorului, știind că acestea erau sechestrate într-o cauză penală. Conform estimărilor făcute de oamenii legii, inculpatul a adus un prejudiciu de peste 450 de mii de lei părților vătămate. 

Procuratura a mai precizat că, în primăvara anului 2018, fostul executor judecătoresc a fost anunțat în căutare, după ce a încercat să se ascundă de organele de drept. Astfel, în octombrie 2020, acesta a fost reținut în România, iar peste o lună a fost extrădat autorităților Republicii Moldova pentru a fi tras la răspundere penală.

În cadrul urmăririi penale, fostul executor judecătoresc a refuzat să facă declarații în legătură cu acuzațiile care i se aduc. Ulterior, în ședința de judecată, el și-a recunoscut vina. Totodată, Procuratura anunță că sentința este cu drept de atac. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0