Trump revine în forță: Vrea capul unui ”trădător”!

© AP Photo / Charlie NeibergallRepublican presidential candidate Donald Trump speaks during a campaign rally
Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a campaign rally - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Abonare
Dorit de majoritatea republicanilor în prima linie și susținut pentru alegerile din 2024, Donald Trump revine în forță și se aruncă asupra unui fost aliat, care l-a trădat.

BUCUREȘTI, 17 feb – Sputnik. Cel mai original președinte din istoria SUA, Donald Trump, revine în prim plan!

Achitat de Senatul american în urma acuzațiilor lansate de democrați, Trump este susținut de aproape două treimi din electoratul republican să revină în prima linie a partidului partidului  - iar mai mult de jumătate dintre republicani îl vor candidat la prezidențialele din 2024, conform unui sondaj Politico-Morning Consult. 

Джо Байден - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2021
Politică
Cum a comentat Biden achitarea lui Trump de către Senat

În plus, nemulțumirile față de primele decizii ale președintelui Biden, considerate ”pur socialiste” de mass media americană și cu exagerări în zona ”gender”, îi fac pe mulți să îl regrete pe Trump.

Pe acest trend, Donald Trump iese la rampă și îl atacă dur pe fostul său aliat, liderul republican din Senatul american, Mitch McConnell, cel care l-a declarat ”responsabil moral fără dubii” de cele întâmplate pe 6 ianuarie, la ”asaltul asupra Capitoliului”.

Acum, Donald Trump cere republicanilor să îi întoarcă spatele lui Mitch McConnell, declanșând un veritabil război politic intern cu influentul veteran al republicanilor în vârstă de 78 de ani.

”Partidul Republican nu poate fi niciodată respectat sau puternic cu lideri politici precum Mitch McConnell”, a declarat Trump într-un comunicat, subliniind – ”acum cifrele sale în sondaje sunt chiar mai mici decât oricând, distruge partea republicană din Senat şi, în acelaşi timp, face un rău teribil ţării noastre”.

Trump îl descrie pe Mitch McConnell dur – ”este un politician nemulţumit şi morocănos, care nu zâmbeşte niciodată” şi spune clar: ”Dacă senatorii republicani rămân alături de el, nu vor mai câştiga”.

O explicație a atacului lui Trump este propunerea lui Mitch McConnell, făcută tot la procesul din Senar, că Donald Trump ar putea fi încă urmărit în justiţie ca ”un cetațean obișnuit”, deoarece ”continuă să fie responsabil pentru tot ceea ce a făcut în timpul deţinerii funcţiei – el nu a scăpat încă absolut deloc”.

***

De precizat că Mitch McConnell  a votat în cadrul procesului din Senatul american PENTRU achitarea lui Donald Trump, dar nu pentru că îl consideră nevinovat – apreciind că Senatul ”nu este competent să îl judece”.

În cadrul procesului, Mitch McConnell l-a atacat dur pe Trump, declarându-l „responsabil moral şi în fapte” pentru incidentele de la Washington, arătând că „protestatarii violenţi au acţionat pentru că cel mai puternic om de pe planetă i-a hrănit cu minciuni”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0