Intrarea în Germania și Cehia, restricționată: cine are acces

© AFP 2022 / BARBARA GINDLОфицеры федеральной полиции Германии контролируют водителей автомобилей на пограничном переходе между Австрией и Германией в Гроссгмайне недалеко от Зальцбурга
Офицеры федеральной полиции Германии контролируют водителей автомобилей на пограничном переходе между Австрией и Германией в Гроссгмайне недалеко от Зальцбурга - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cei care doresc să meargă în Germania trebuie să știe că autoritățile din această țară au adoptat noi măsuri de intrare pe teritoriul său, în contextul pandemiei de COVID-19.

BUCUREȘTI, 17 feb – Sputnik. Potrivit informațiilor comunicate de către autoritățile germane, este interzisă intrarea pe teritoriul acestui stat a persoanelor care s-au aflat anterior în așa-numitele „zone speciale de risc” - categoria 1 (state în care au fost depistate noi tulpini ale virusului SARS-CoV-2) și în „zone speciale de risc” - categoria 2 (statele cu incidență ridicată). 

Totodată, potrivit informațiilor comunicate public de către autoritățile germane, este permisă, în mod excepțional, intrarea în Republica Federală Germania pentru următoarele categorii de persoane:

 • cetățenii germani și membrii de familie ai acestora;
 • persoanele cu reședință sau drept de ședere în Republica Federală Germania;
 • transportatorii de mărfuri;
 • personalul medical;
 • persoane care au un motiv umanitar sau medical urgent;
 • persoane care călătoresc din însărcinarea AIEA sau ONU;
 • anumite categorii de lucrători necesari pentru menținerea funcționalității unor companii din branșe relevante din punct de vedere sistemic, lista acestor categorii urmând să fie stabilită la nivelul autorităților de land.

Condiții pentru intrarea în Germania

Persoanele care se încadrează în excepțiile menționate anterior trebuie să respecte următoarele condiții pentru permiterea intrării pe teritoriul german:

 • să prezinte un test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 48 de ore anterior sosirii.
Приспущенные флаги возле входа в здание Еврокомиссии - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2021
Dispută între Comisia Europeană și Germania din cauza închiderii granițelor
Sunt acceptate atât testele biologic-moleculare RT PCR, cât și cele antigen efectuate în conformitate cu criteriile stabilite de Institutul Robert Koch. Certificatele care atestă rezultatul testului pot fi prezentate în limba germană, engleză sau franceză, tipărite sau în format electronic;
 • să se înregistreze online pe pagina de internet www.einreiseanmeldung.de;
 • să efectueze o perioadă de carantină de zece zile (care poate fi suspendată doar după obținerea unui rezultat negativ al unui nou test efectuat începând cu a cincea zi de la sosire).
 • Referitor la transportul internațional de pasageri dinspre ”zonele speciale de risc” - categoriile 1 și 2 - sau care tranzitează aceste zone către Republica Federală Germania, în contextul noilor măsuri, transportatorii pot îmbarca numai persoanele care se încadrează în excepțiile menționate anterior și cu respectarea condițiilor de intrare pe teritoriul german - menționate mai sus. 
 • Condiții de intrare pe teritoriul Cehiei

  Începând cu data de 14 februarie 2021, ca urmare a includerii regiunii Tirol din Republica Austria și a Republicii Cehe în categoria ”zonelor speciale de risc” cu noi tulpini ale virusului SARS-CoV-2, a fost decisă introducerea de controale temporare la frontierele comune cu aceste state pentru a asigura implementarea sistematică a restricțiilor de călătorie aferente noii clasificări.

  Potrivit informațiilor oficiale comunicate de către autoritățile germane, tranzitarea teritoriului german, cu intrare dinspre Republica Cehă sau regiunea Tirol din Republica Austria, este supusă acelorași restricții deosebite și excepții.

  Coronavirus SARS-CoV-2 (photo d'archives) - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2021
  O nouă variantă COVID-19, capabilă să reziste vaccinurilor, depistată în mai multe țări
  În astfel de situații, tranzitul este permis exclusiv persoanelor care se încadrează într-una din excepțiile stabilite, cu obligația de a prezenta la intrarea pe teritoriul german dovada unui test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 48 de ore, precum și de a efectua înregistrarea prealabilă a călătoriei.

  Cu referire la condițiile de deplasare în Republica Cehă, în contextul măsurilor adoptate de către Republica Federală Germania, autoritățile cehe au anunțat că persoanele care au dreptul de a intra pe teritoriul german și care tranzitează teritoriul Republicii Cehe către Republica Federală Germania, inclusiv lucrătorii din domeniul transporturilor de mărfuri, trebuie să prezinte, la intrarea în Republica Cehă, un test molecular tip PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 36 ore anterior intrării în Republica Cehă. Autoritățile cehe au intensificat controalele pentru a verifica îndeplinirea acestei obligații.

  În acest context, Ministerul Afacerilor Externe a întreprins o serie de demersuri atât în plan bilateral, pe lângă autoritățile germane, pentru identificarea unor soluții care să permită remedierea acestor blocaje în cel mai scurt timp, cât și pe lângă Comisia Europeană. 

  Având în vedere situația generată de măsurile adoptate de autoritățile germane, autoritățile cehe recomandă cetățenilor străini să evite tranzitarea Republicii Cehe în scopul deplasării către Republica Federală Germania, iar în cazul companiilor de transport internațional, să utilizeze această rută numai în cazuri absolut necesare.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Fluxul de știri
  0