Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Contrabandă cu milioane: Cum introduceau doi moldoveni bani în țară - Video

© Sputnik / Yana ZaharovaBani
Bani - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Abonare
Un milion de lei au ajuns în țară prin contrabandă. Oamenii legii au deconspirat schema ilegală a doi moldoveni de 30 și 50 de ani din Soroca. 

CHIȘINĂU 17 feb - Sputnik. Potrivit poliției, suspecții introduceau ilegal bani în Republica Moldova. Cei doi ar fi apelat la serviciile altor persoane, inclusiv șoferi care efectuau curse Moldova-Ucraina, și introduceau periodic diverse sume de bani în țară, prin contrabandă.

Pește viu - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2020
Societate
Video: Contrabandă cu pește viu - O schemă descoperită de vameși

Sumele erau fie în lei, fie în valută, iar ulterior banii erau puși ilegal în circulație prin intermediul unui agent economic din aceeași localitate. Timp de două luni, ofițerii au urmărit suspecții și au adunat probe. 

La începutul lunii februarie, oamenii legii au prins în flagrant șoferul care a trecut peste frontiera de stat cu suma de 636 de mii de hrivne ucrainești.

Banii care au fost introduși ilegal în țară au fost estimați la un milion de lei. Suspecților li se incriminează acțiuni de contrabandă comise în grup. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 12 ani de pușcărie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0