Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Contrabandă cu pește viu - O schemă descoperită de vameși

© Sputnik / Miroslav RotariPește viu
Pește viu - Sputnik Moldova
Abonare
Un agent economic a încercat să aducă în țară trei tone de pește viu, fără să achite taxele vamale. Totuși, planul bărbatului a fost dat peste cap de către oamenii legii care i-au aflat intențiile.

CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. Potrivit Serviciului Vamal, agentul economic moldovean a adus în țară din Ucraina șapte tone de pește viu, însă a indicat în declarație doar patru tone. Despre restul mărfii, estimată la o sută de mii de lei, bărbatul nu a vorbit nimic. Cazul a avut loc la Ștefan Vodă.

Echipele mobile ale Serviciului Vamal au primit informații că agentul economic respectiv ar fi implicat în traficul ilicit de mărfuri. Astfel, l-au stopat pentru verificări și au depistat că avea un act de însoțire, potrivit căruia transporta patru tone de pește în stare proaspătă. Pentru că oamenii legii avea suspiciuni cu privire la cantitatea indicată, au verificat toată marfa. Așa au depistat că bărbatul transporta de fapt șapte tone de pește. 

În acest caz a fost pornită o anchetă și se cercetează toate circumstanțele. Conform procedurii, pentru a lua marfa confiscată de vameși înapoi, agentul economic trebuie să achite integral plățile vamale pentru lotul nedeclarat și să răspundă în fața legii pentru fapta comisă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0