Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19 bate în retragere la nivel mondial? Ce spune OMS

© AP Photo / Oded BaliltyВ центре вакцинации против COVID-19 в Иерусалиме
В центре вакцинации против COVID-19 в Иерусалиме - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Abonare
Organizația Mondială a Sănătății face un anunț important cu privire la situația epidemică în contextul pandemiei COVID-19.

CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. Numărul total al cazurilor noi de COVID-19 a scăzut semnificativ la nivel mondial. Precizarea a fost făcută în seara zilei de 16 februarie, la Geneva, de Organizația Mondială a Sănătății, care informează despre o scădere a numărului de cazuri săptămâna trecută până la 2,7 milioane, cu aproximativ 500 de mii mai puține în comparație cu săptămâna precedentă.

Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2021
Societate
Starea de urgență în sănătate publică, prelungită până pe 15 aprilie

„Săptămâna trecută, toate regiunile lumii au cunoscut o tendință descendentă, cu excepția Orientului Mijlociu”, este precizat în raportul OMS.

La fel, OMS constată o reducere cu 10% a deceselor asociate noului coronavirus în întreaga lume.

Cât privește noile tulpini ale virusului, considerate mai contagioase, OMS a declarat că acestea s-au răspândit în alte state ale lumii săptămâna trecută. Varianta constatată pentru prima dată în Marea Britanie a ajuns în prezent în 94 de țări. Varianta din Africa de Sud este prezentă în 46 de țări, în timp ce varianta detectată în Brazilia și Japonia a fost identificată în 21 de țări.

De precizat că în Republica Moldova numărul cazurilor noi de infectare a început să crească de săptămâna trecută. Astfel, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis să prelungească starea de urgență în sănătate publică până la 15 aprilie, cu posibilitatea revizuirii acesteia. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0