Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De când vom putea achita călătoriile cu transportul public prin sistemul electronic

© Sputnik / Irina LeahovaTroleibuz
Troleibuz - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2021
Abonare
În 90 de troleibuze și 46 de autobuze din Capitală va fi aplicat sistemul de taxare electronică, acesta va fi testat timp de șase luni. Proiectul pilot va fi lansat la mijlocul lunii martie. 

CHIȘINĂU 16 feb - Sputnik. Autoritățile municipale anunță lansează proiectul pilot privind sistemului de taxare electronică în transportul public municipal. Proiectului i se va da startul la mijlocul lunii martie, iar la această etapă vor participa 90 de troleibuze și 46 de autobuze.

Protest transportatori, 18 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2021
Societate
Transportatorii amenință cu proteste și grevă: Ce i-a nemulțumit

Este vorba despre liniile de troleibuz 10, 22, 30 și 32 și cele de autobuz - 2, 5, 9, 26 și 33. Sistemul va fi testat de companiile MasterCard şi VISA, parteneri ai proiectului.

Totodată, potrivit responsabililor de la Primărie, au fost pregătite contractele ce urmează a fi semnate cu operatorii prestatori de servicii de taxare electronică. La fel, angajații întreprinderilor municipale de transport sunt instruiți, iar în curând va fi instalat echipamentul necesar în unitățile de transport.

Proiectul privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal va fi implementat în bază de parteneriat public-privat. Totodată, responsabilii de la Primărie urmează să pună la punct mai multe detalii legate de felul cum vor achita persoanele ce dețin abonament de călătorie sau cei care beneficiază de unele facilități. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0