Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Sistemul rusesc modernizat de avertizare contra rachetelor, în acțiune - VIDEO

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaРадиолокационная станция "Витязь" в Калининградской области
Радиолокационная станция Витязь в Калининградской области - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2021
Abonare
Ministerul Apărării din Rusia a postat o înregistrare video cu un test al sistemului modernizat de detectare timpurie a rachetelor balistice, care va fi în curând dotat cu radare noi.

BUCUREŞTI, 16 feb – Sputnik. Un videoclip cu testarea sistemului rusesc de avertizare anti-rachetă, actualizat recent, a fost încărcat pe canalul oficial de YouTube al Ministerului Apărării din Rusia.

Secvența arată cum statul major primește informații despre lansarea unei rachete. Coordonatele locației de lansare sunt afișate pe un ecran uriaș.

„Atenție! A fost detectat un grup de obiecte asemănătoare țintelor!”, indică un mesaj.

Pe 14 februarie, Serghei Boiev, constructor-șef al sistemului de avertizare timpurie (SPRN) și directorul general al grupului Vympel, a anunțat că testele pentru omologarea SPRN au fost finalizate în decembrie 2020, potrivit Sputnik France. 

Sistemul rus de avertizare timpurie

Sistemul de avertizare timpurie din Rusia a sărbătorit, pe 14 februarie, 50 de ani de la înfiinţare. A fost comemorată punerea în funcțiune a primului radar conceput pentru detectarea lansărilor de rachete balistice intercontinentale din nord-vest. În 50 de ani, sistemul a trecut prin mai multe modernizări.

Ambassade de Russie à Washington - Sputnik Moldova, 1920, 29.10.2020
Rusia
Reacția ambasadei ruse la intenția SUA de a amplasa rachete în Europa

În prezent, sistemul procesează date despre traiectoria rachetelor pentru a putea alerta posturile de comandă publice și militare, dacă este necesar. De asemenea, analizează informații pentru sistemul de apărare antirachetă din Moscova și studiază datele referitoare la obiectele spațiale, potrivit Ministerului Apărării.

Primul nivel al sistemului cuprinde o constelație de sateliți, iar al doilea, o rețea de radare terestre, în principal radare trans-orizont de clasă Voronej.

Astăzi, șapte astfel de radare sunt operaționale: nu departe de Sankt Petersburg, în regiunile Kaliningrad, Irkutsk și Orenburg, precum și în ținuturile Krasnodar, Krasnoiarsk și în Altai. Un nou radar este în construcție în regiunea Murmansk. În 2021, Rusia intenționează, de asemenea, să finalizeze construcția unui radar în Republica Komi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0