Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alarmant: Numărul cazurilor noi de COVID-19, tot mai mare

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2021
Abonare
Numărul cazurilor noi de infectare cu noul tip de coronavirus a crescut. De asemenea, un număr mare de decese s-a înregistrat timp de 24 de ore.

CHIȘINĂU, 16 feb - Sputnik. Încă 965 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 3 sunt cu statut de import - câte unul din România, Spania și Ucraina.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 171 514 de persoane infectate de la începutul pandemiei. Un număr mare de infectări se atestă în rândul lucrătorilor medicali.

Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2021
Societate
Autorizarea vaccinului Sputnik V în Moldova: Agenția Medicamentului a recepționat dosarele

Timp de 24 de ore, au fost confirmați pozitiv cu noul tip de coronavirus 23 de medici, 21 de asistenți medicali și patru persoane care reprezintă personalul auxiliar.

Numărul pacienților care sunt în stare gravă este de 282. Dintre aceștia, 55 sunt conectați la aparate de respirație dirijată.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță și despre 17 decese din cauza complicațiilor generate de noul tip de coronavirus. Printre persoanele decedate sunt și doi lucrători medicali. Este vorba de medicul imagist la Penitenciarul nr. 16 Georgeta Răileanu, care a fost internată la Spitalul de Stat pe data de 1 februarie. Sistemul medical l-a pierdut și pe Grigore Bazarnîi, care activa în calitate de medic la Sanatoriul Preventoriu „Constructorul”. El a fost internat la Spitalul ”Sfânta Treime” pe data de 29 ianuarie.

Între timp, alte 614 persoane au fost vindecate. În total, 158 619 de persoane au fost tratate de COVID-19 de la începutul pandemiei.

Amintim că starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până la 15 aprilie 2021, cu posibilitatea revizuirii acesteia. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. La baza acesteia stă situația epidemiologică nefavorabilă, argumentează autoritățile. CNESP precizează că în săptămâna a 6-a din 2021, comparativ cu săptămâna a 5-a din 2021, numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 a crescut cu 17,9%. În ultimele 14 zile în 9 raioane se atestă cod portocaliu. Este vorba de Cahul, Căușeni, Dondușeni, Fălești, Rezina, Râșcani, Soroca, Ștefan Vodă, Ungheni. În schimb, în alte 29 de raioane se atestă codul roșu de alertă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0