Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor a fost reținut: De ce este bănuit

© Sputnik / Miroslav RotariIzolator
Izolator - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2021
Abonare
Unul dintre șefii adjuncți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor a fost reținut pentru 72 de ore. El este suspectat de abuz de serviciu în favoarea unei organizații criminale.

CHIȘINĂU 16 feb - Sputnik. Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) l-au reținut pe unul dintre directorii adjuncți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Penitenciar  - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2021
Societate
Angajați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, în vizorul PCCOCS
Aceștia au efectuat percheziții la domiciliul suspectului, în automobilul și în biroul de serviciu al acestuia. Directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor este bănuit de comiterea abuzului de serviciu în interesul unei organizații criminale.

Totodată, potrivit Procuraturii, urmărirea penală continuă, iar pentru a se stabili toate circumstanțele urmează să fie efectuat un volum mare de acțiuni. Astfel, procurorii urmează să-i înainteze învinuirea persoanei vizate și să depună la judecătorul de instrucție un demers pentru plasarea acesteia în arest preventiv.

Dacă va fi găsit vinovat, vicedirectorul Administrației Naționale a Penitenciarelor riscă până la opt ani de pușcărie, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii pe un termen de până la 15 ani. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0