Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fostul șef-adjunct al IGP Gheorghe Cavcaliuc, anchetat din nou de procurori

© Sputnik / Miroslav RotariGheorghe Cavcaliuc
Gheorghe Cavcaliuc - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2021
Abonare
Procurorii reiau procedurile penale în privința fostului șef-adjunct al IGP Gheorghe Cavcaliuc. Despre aceasta anunță Procuratura Generală într-un comunicat de presă.

CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Procuratura Generală a anulat ordonanțele de neîncepere a urmăririi penale, emise anterior de Procuratura Anticorupție în privința fostului șef-adjunct al IGP Gheorghe Cavcaliuc și a dispus reluarea procesului penal în două dosare cu privire la ”depășirea atribuțiilor de serviciu”. 

Mai exact, SPIA ar fi stabilit o serie de încălcări abuzive ale șefului-adjunct al IGP, care pe parcursul anului 2015, ar fi aplicat ilegal stimulări, sancțiuni disciplinare, avansări, transferuri, concedieri, acordat grade speciale și concedii, fără a avea împuterniciri în acest sens, prejudiciind statul în proporții deosebit de mari.

Министерство Внутренних Дел МВД - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2019
Politică
Când vor reveni Cavcaliuc și Pânzari la Interne: Iată ce spune Pavel Voicu
Ulterior, angajații MAI au fost repuși în funcție, fiind despăgubiți cu sute de mii de lei de către stat. Deși acțiunile ilegale ale lui Gheorghe Cavcaliuc au fost confirmate, Procuratura Anticorupție a refuzat, în perioada anilor  2015 – 2019, pornirea urmăririi penale în privința acestuia, arhivând materialele. Recent, însă, Procuratura Generală a dispus reluarea investigațiilor pe aceste cazuri și adoptarea unor soluții legale și întemeiate pentru fiecare situație în parte.

Procuratura menționează că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile de către instanța de judecată.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0