Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când vor reveni Cavcaliuc și Pânzari la Interne: Iată ce spune Pavel Voicu

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство Внутренних Дел МВД
Министерство Внутренних Дел МВД - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu a spus în studioul Sputnik Moldova dacă foștii șefi de la Inspectoratul General de Poliție vor fi rechemați în funcții.

CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. Fostul șef al Inspectoratului General de Poliție și fostul șef adjunct al IGP nu vor fi rechemați în funcții. Cel puțin în perioada mandatului de ministru al lui Pavel Voicu, a anunțat ministrul în studioul Sputnik Moldova.

„Îi cunosc, sunt profesioniști, însă, cu siguranță, cât voi fi la conducerea acestui minister, cei doi nu se vor regăsi în funcțiile pe care le-au deținut anterior, pentru că deja au fost numite alte persoane”, a declarat Pavel Voicu.

Voicu a precizat că a fost subalternul lui Gheorghe Cavcaliuc, iar cu Alexandru Pânzari și-a făcut studiile la Academia de Poliție.

Pavel Voicu - Sputnik Moldova
Politică
Pavel Voicu: Aproape o mie de angajați ai MAI au plecat din sistem în doar cinci luni

Ce ține de demiterea celor aproape o sută de persoane care activau în cadrul așa-zisei „direcții a cincea”, Pavel Voicu este de părere că acțiunile fostului ministru de a dizolva această structură au fost total neinspirate.

„Statul a investit foarte mult în aceste persoane, pentru studii la instituții superioare, studii la instituții din afara țării. Au fost selectate cele mai bune persoane din țară. Acești angajați au fost obligați să demisioneze, fără a fi efectuată vreo anchetă, fără a exista vreun verdict”, a precizat ministrul Voicu.

Ministrul  Afacerilor Interne a fost invitatul emisiunii „Logica Puterii” de la Sputnik Moldova.

Fluxul de știri
0