Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Biden i-a solicitat Congresului o reformă imediată privind vânzarea armelor

© AP Photo / Evan VucciДжо Байден
Джо Байден - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2021
Abonare
Președintele SUA, Joe Biden, a făcut apel către Congres să promoveze reformele de bun simț pentru a limita circulația armelor, inclusiv verificarea celor care cumpără arme de foc.

CHUȘINĂU, 15 feb - Sputnik. Președintele SUA, Joe Biden, i-a cerut Congresului să înăsprească legile cu privire vânzarea tuturor tipurilor de arme, la împlinirea a trei ani de la atacul armat care a avut loc într-un liceu din Parkland, Florida, care s-a soldat cu 17 morţi..

"Această administraţie nu va aştepta să se producă un nou atac soldat cu victime pentru a face un apel la acţiune”, a spus preşedintele american într-o declaraţie.

”Astăzi, fac apel la Congres să pună în aplicare reformele de bun simț cu privire la armele de foc, inclusiv impunerea verificării antecedentelor cumpărătorilor în cazul tuturor tipurilor de vânzări de arme, interzicerea armelor de atac şi a încărcătoarelor de mare capacitate”, a declarat Biden.

Джо Байден - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2021
Politică
Cum a comentat Biden achitarea lui Trump de către Senat

El a cerut, de asemenea, să se pună capăt imunității pentru producătorii ”care răspândesc cu bună știință arme de război pe străzile noastre ".

Viitorul unei astfel de inițiative nu este clar. Democrații sub președintele Barack Obama au încercat să impună restricții asupra vânzării de arme, dar inițiativa a eșuat în Congres.

În Statele Unite, dreptul cetățenilor de a purta arme este garantat de cel de-al doilea amendament la Constituție, însă regulile de cumpărare, port și depozitare variază foarte mult de la stat la stat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0