Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Ar putea fi impuse măsuri mai dure? Starea de urgență expiră astăzi

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2021
Abonare
Starea de urgență în sănătate publică expiră astăzi în Republica Moldova, iar Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică urmează să vină cu noi decizii. Din cauza numărului mare de infectări, autoritățile ar putea prelungi măsurile restrictive.

CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. În data de 13 ianuarie, autoritățile au prelungit starea de urgență în sănătate publică până în data de 15 februarie. Astăzi expiră acest termen, dar CNESP ar putea să o prelungească din nou. Mai mult, premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat săptămâna trecută că măsurile ar putea fi și mai drastice dacă va crește numărul cazurilor de infectare cu coronavirus. 

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2021
Societate
Situația epidemică devine alarmantă: Autoritățile redeschid secțiile COVID-19
”Avem o cifră tot mai mare de noi infectări, ajungem la 1000 de infectări pe zi, lucru care ne îngrijorează. Îndemn cetățenii să fie mai precauți și să respecte normelor sanitare. Vom convoca ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, în cadrul căreia vor fi luate deciziile necesare, va trebui să întreprindem măsuri radicale pentru a asigura securitatea epidemiologică a Republicii Moldova”, a declarat Aureliu Ciocoi.

De fapt, și secretarul de stat de la Ministerul Sănătății Tatiana Zatîc a confirmat că suntem într-o creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri, dar și cel al deceselor. 

"Virusul nu cedează, face ravagii în rândul populației. În această săptămână, numărul cazurilor a crescut cu 32,3%, numărul de decese cu 36,4%, iar numărul de vindecați - cu 29,2%. Avem o cifră mare de cazuri. Ne îngrijorează mult", a spus Tatiana Zatîc, secretarul de stat la Ministerul Sănătății. 

Și în raport cu alte țării, situația în Republica Moldova se înrăutățește. 

Вакцинация - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2021
Pot oare cei vaccinați să fie purtători de COVID-19
"Avem 47 385 de cazuri la un milion de populație. Este mai înalt ca în țări precum România, Letonia, Ungaria, Estonia, Bulgaria, Albania, Bosnia și Herțegovina, dar este mai jos în comparație cu Muntenegru, Cehia, Slovenia, Luxemburg. Acest fapt nu ne liniștește, dar tot mai mult ne îngrijorează. Rata fatalității este de 2,2% este o rată înaltă în comparație cu alte țări", susține Tatiana Zatîc. 

În același timp, autoritățile municipale au anunțat astăzi că în spitalele din Chișinău, mai sunt 95 de paturi libere pentru bolnavii de COVID-19. În aceste condiții, nu ne putem aștepta decât la măsuri mai dure din partea autorităților. 

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 170 186. Până acum, 157 427 de persoane au fost tratate de coronavirus, iar 3 651 au decedat din cauza complicațiilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0