Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Situația epidemică devine alarmantă: Autoritățile redeschid secțiile COVID-19

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2021
Abonare
Situația devine tot mai alarmantă în ceea ce ține de numărul infectărilor cu noul coronavirus, în special în Capitală, iar autoritățile redeschid secțiile COVID, care acum două săptămâni au fost închise în contextul descreșterii numărului de pacienți.

CHIȘINĂU 12 feb - Sputnik. Secretarul de stat al Ministerului Sănătății Tatiana Zatîc a anunțat în cadrul ședinței de vineri a Guvernului că situația epidemică devine tot mai alarmantă și că sunt redeschise secțiile COVID din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie, care acum două săptămâni au fost închise din motiv că nu mai erau pacienți.

Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Societate
COVID-19: Aproape o mie de infectări au fost confirmate astăzi

Astfel, autoritățile și-au propus să suplimenteze numărul de paturi destinate celor bolnavi de COVID-19 cu încă 130 de unități. 

Amintim că acum două săptămâni, în contextul numărului mic de cazuri noi care se înregistrau, autoritățile au decis să închidă câteva secții, din patru spitale, deoarece numărul de bolnavi cu COVID-19 era mult mai mic, iar instituțiile medicale erau nevoite să cheltuiască bani din buget ca să întrețină secțiile, care nu erai necesare atunci. 

Precizăm că în ultimele zile numărul de cazuri noi de COVID-19 este tot mai mare. Joi, 11 februarie, au fost înregistrate 993 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. În cadrul ședinței de vineri a Guvernului, Tatiana Zatîc a precizat că specialiștii se așteaptă la o creștere continuă a numărului de cazuri noi de COVID-19. Totodată, ea a precizat că treptat se vor întreprinde și alte măsuri dacă acestea vor fi necesare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0