Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zinaida Greceanîi îl felicită astăzi pe „un vechi și bun prieten al PSRM”

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 06/03/2020
Заседание Парламента 06/03/2020 - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2021
Abonare
Zinaida Greceanîi l-a felicitat pe politicianul rus Serghei Mironov cu prilejul celei zilei de naștere. Acesta aniversează 68 de ani.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a publicat duminică, 14 februarie, un mesaj de felicitare pentru Serghei Mironov, președintele partidului „Spravedlivaia Rossia/Справедливая Россия”, liderul grupului parlamentar în Duma de Stat al aceleiași formațiuni.

Поэт Григоре Павлович Виеру - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2021
Politică
Zinaida Greceanîi a evocat personalitatea poetului Grigore Vieru

Zinaida Greceanîi precizează că-i adresează felicitările din partea ei personal și al fracțiunii deputaților socialiști (PSRM).  

Ea spune că Serghei Mihailovici Mironov este „un vechi și bun prieten al Partidului Socialiștilor”.

„În numele fracțiunii PSRM în Parlamentul Republicii Moldova și din partea mea personal, îi doresc lui Serghei Mihailovici mulți ani cu sănătate deplină și noi importante realizări întru prosperarea statului rus”, a scris Zinaida Greceanîi.

© Sputnik / Vladimir PolusatovSerghei Mironov
Zinaida Greceanîi îl felicită astăzi pe „un vechi și bun prieten al PSRM” - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2021
Serghei Mironov

Totodată, ea își exprimă „respectul pentru activitatea fructuoasă de legislator” a lui Mironov și a grupului parlamentar pe care-l conduce acesta în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus.

Пленарное заседание Госдумы РФ - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2015
Republica Moldova
Serghei Mironov: Moldova va avea un viitor luminos

De asemenea, Zinaida Greceanîi îi exprimă lui Serghei Mironov „recunoștință pentru cooperarea fructuoasă interpartinică”. În 2014, liderii celor două partide, Igor Dodon și Serghei Mironov, au semnat un acord de cooperare.

Zinaida Greceanîi îi mai mulțumește lui Serghei Mironov „pentru atitudinea caldă și sinceră față de Republica Moldova și poporul nostru”.

„La rândul nostru, vă asigurăm de disponibilitatea noastră deplină de a continua conservarea și dezvoltarea tradițiilor comune moldo-ruse vechi de secole, în memoria trecutului glorios și în numele generațiilor viitoare”, adaugă Zinaida Greceanîi la finalul mesajului.

Politicianul rus Serghei Mironov s-a născut pe 14 februarie 1953, în localitatea Pușkin, Leningrad.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0