Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump a fost achitat de Senat – reacţie incendiară a fostului preşedinte american

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaПрезидент США Дональд Трамп на церемонии инаугурации в Вашингтоне
Президент США Дональд Трамп на церемонии инаугурации в Вашингтоне - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Donald Trump s-a confruntat cu un al doilea proces de destituire, în ciuda faptului că nu mai este președinte, problemă pe care mulți parlamentari ai GOP au ridicat-o ca obiecție înainte de proces. Cu toate acestea, procesul a continuat pe parcursul a cinci zile.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Senatorii SUA au votat cu 57 de voturi, contra a 43, în favoarea achitării fostului președinte Donald Trump în cazul legat de acțiunile sale dinaintea și în timpul mitingului „Stop the Steal” din 6 ianuarie și a evenimentelor ulterioare de la Capitoliu.

Дональд Трамп - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2021
Trump Jr îl critică pe Biden: „Înapoi la războaie din prima zi”

57 de senatori americani au aprobat și 43 au respins un singur articol de punere sub acuzare. Șapte republicani s-au alăturat senatorilor democrați într-un vot pentru condamnarea lui Trump. Pentru impeachment ar fi fost nevoie de un vot majoritar de două treimi - cel puțin 67 din 100 de senatori.

Trump este primul președinte american care a fost acuzat de două ori în Cameră și de două ori achitat de Senat.

Comentând rezultatul votului din Senat, Donald Trump a declarat sâmbătă că procedurile pentru cea de-a doua punere sub acuzare a sa au devenit o altă parte din „cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din istoria țării noastre”.

„Este un comentariu trist cu privire la vremurile noastre că unui partid politic din America i se acordă deplina permisiune de a denigra statul de drept, a defăima forțele de ordine, a felicita mulțimile, a scuza agitatorii și de a transforma justiția într-un instrument de răzbunare politică și de a persecuta, a pune pe lista neagră, anula și suprima toate persoanele și punctele de vedere cu care nu sunt de acord”, a afirmat fostul preşedinte într-o declarație.

În plus, Trump a subliniat că „a fost și va fi întotdeauna un susţinător neclintit al statului de drept, ai eroilor forțelor de ordine și al dreptului americanilor de a dezbate în mod pașnic și demn problemele prezentului fără răutate și fără ură”.

De asemenea, fostul preşedinte a mulțumit tuturor senatorilor, inclusiv celor care au votat în favoarea destituirii sale, echipei sale juridice, formată din avocații David Schoen, Michael T. van der Veen și Bruce Castor. Potrivit lui Trump, toți aceştia „au reprezentat cu mândrie Constituția pe care o venerăm cu toții și principiile legale sacre de la temelia țării noastre”.

Pe lângă aceasta, Trump a subliniat că el crede că sistemul de justiție american constituie „un instrument de răzbunare politică”.

„Mișcarea noastră istorică, patriotică și frumoasă «Make America Great Again» abia se află la început. În lunile următoare voi avea multe de împărtășit cu voi”, a scris Trump, potrivit Sputnik News. 

La sfârşitul declaraţiei, Trump le-a mulțumit tuturor americanilor care i-au fost alături, spunând că „nimic nu stă împotriva a ceea ce vrem să realizăm”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0