Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Expoziție dedicată poetului Liviu Deleanu, vernisată la Chișinău

© Sputnik / Rodion ProcaElena Pintilei
Elena Pintilei - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2021
Abonare
O expoziție de documente, lucrări și publicații, prilejuită de ce de-a 110-a aniversare a poetului Liviu Deleanu, a fost inaugurată la Biblioteca Națională din Capitală.
Expoziție dedicată poetului Liviu Deleanu, vernisată la Chișinău

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directoarea Bibliotecii, Elena Pintilei, a menționat că în cadrul expoziției cu genericul „...El floarea graiului o săruta pe față”, sunt prezentate circa 80 de volume de poezii, cărți pentru copii, traduceri editate în diverse perioade, ziare și reviste cu articolele autorului și articole despre Liviu Deleanu.

Printre lucrările expuse se numără „Glod alb: Poeme și balade”, editată la București în anul 1940, „Poezii pentru copii”, editată la Chișinău în 1947, scrieri editate în anii 50 – 80 ai secolului trecut.

"Cu regret, acest poet a fost lăsat în umbră o bună perioadă. Chiar și în școală anterior erau studiate mai multe poezii ale poetului. Este un poet talentat, care a abordat tema dragostei, suferinței și atinge strunele sufletului fiecărui cititor", a declarat pentru Sputnik Elena Pintilei.

De menționat că expoziția va fi deschisă pentru vizitatori până la 28 februarie curent, în  blocul central al Bibliotecii Naționale, etajul II.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0