Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Au făcut nunta după o lună de la prima întâlnire

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Luna februarie este considerată luna dragostei, dat fiind faptul că îndrăgostiții din întreaga lume sărbătoresc iubirea pe 14 februarie. Echipa Sputnik Moldova a cunoscut istoria a doi oameni deosebiți care sunt împreună deja de 50 de ani.

Soții Dănilă au peste cinci decenii de când s-au cunoscut și de atunci nu s-au mai despărțit. A fost o dragoste la prima vedere care îi ține alături până în prezent. Cei doi s-au cunoscut într-o seară la Casa de Cultură din satul Sireți, raionul Strășeni. Povestea lor de dragoste a început când Vasile Dănilă s-a întors de la armată și a decis să meargă să se distreze la clubul din sat.

Молодая пара - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Societate
Oferte de Ziua Îndrăgostiților: Idei de surprize pentru el și ea

Deși sunt din aceiași localitate, cei doi nu se cunoșteau. Vasile Dănilă a mărturisit că deja se întâlnea cu o fată, dar când a văzut-o pe Vasilisa inima sa i-a șoptit că anume ea trebuie să-i fie soție. După o lună de plimbări și întâlniri, îndrăgostiții au făcut nunta, iar la aproape un an după – pe lume a apărut primul lor copil. 

Și-au jurat dragoste veșnică și au crescut cinci copii împreună, educându-i în ei credința, bunăvoința și dragostea față de aproapele său. Deși au peste 70 de ani, nu ezită și acum să se dezmierde cu cuvinte tantre și să se ajute reciproc la treburile casei.

Viața i-a pus la grele încercări, atunci când și-au pierdut un fiu și un nepot, dar au rezistat împreună provocărilor și s-au susținut în toate. În acest an, în data de 1 mai, soții Dănilă vor sărbători nunta de aur și speră să ajungă împreună și la nunta de diamant, adică la 75 de ani de căsnicie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0