Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oferte de Ziua Îndrăgostiților: Idei de surprize pentru el și ea

CC0 / Pixabay / StockSnap / Молодая пара
Молодая пара - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Abonare
Februarie este considerată luna dragostei, când miile de cupluri sărbătoresc iubirea și încearcă să-și surprindă jumătatea cu ceva inedit. Mulți preferă să evadeze din rutina cotidiană și să plece într-o călătorie.

CHIȘINĂU 9 feb - Sputnik. Deși e pandemie, îndrăgostiții vor să mai uite de nevoi și să evadeze din grijile vieții cotidiene. Mulți au apelat la ajutorul agențiilor de turism pentru a-și rezerva o vacanță la munte sau pe litoral. La acest capitol agențiile de turism propun puține oferte din cauza pandemiei și a faptului că multe țări și-au închis granițele pentru turiști. Chiar și așa, îndrăgostiții dornici de a face o escapadă se vor putea relaxa în munți sau pe malul mării. Managerul unei agenții de turism susține că au mai rămas puține oferte pentru Ziua Îndrăgostiților. Asta pentru că mulți au decis să facă rezervări din timp. Astfel, se propun foi turistice în Ucraina și România, doar că peste Prut pot trece hotarul numai moldovenii cu dubla cetățenie. 

„Pentru Bukovel, pentru un pachet de trei nopți cu mic dejun inclus, cu transport inclus și asigurare medicală, prețul ar începe de la 125 de euro de persoană. În România pachetul de trei nopți cu micul dejun inclus ar fi de la 89 de euro de persoană, doar că fără transport”, a menționat managerul unei agenții de turism, Olesea Iurcu. 

Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Societate
Important: Ucraina a inclus din nou Moldova în zona roșie
Iubitorii de vreme caldă pot alege Egiptul, care a devenit o destinație solicitată în ultima vreme. Prețurile variază în funcție de hotel, dar și de numărul de zile rezervate pentru călătorie. 

„Au mai rămas bilete pentru Egipt, dar cu zbor exact în ziua de 14 februarie. O călătorie în Egipt la șapte nopți, în hotel de patru stele ar fi de la 300 de euro de persoană cu totul inclus - asigurare medicală, zbor tur-retur și transfer de la hotel și invers”, a precizat Olesea Iurcu.

Managerul agenției de turism a declarat pentru Sputnik Moldova că în acest an moldovenii au lăsat rezervările pentru ultima sută de metri, de teama că autoritățile vor impune interdicții de călătorie și astfel nu vor putea ieși din țară. Unii totuși au riscat și și-au programat din timp vacanța. Olesea Iurcu susține că în anii precedenți operatorii le puteau propune o varietate mai largă de țări unde se pot odihni îndrăgostiții, dar pandemia a dat peste cap domeniul turistic. 

„În anii precedenți erau mult mai multe rezervări, comparativ cu acest an. Acum oamenii se tem să plece, sau mai exact, să dea testul la COVID-19. Dacă se întâmplă că înainte de călătorie clientul face testul și este pozitiv, atunci banii se returnează. El trebuie să ne prezinte rezultatul cu ștampila umedă a clinicii unde a fost făcut testul, apoi să scrie o cerere prin care solicită să i se întoarcă banii și, în decurs de 14 zile lucrătoare, banii vor fi întorși”, a explicat managerul. 

Îndrăgostiții care nu vor să plece peste hotare la odihnă, dar care vor să se refugieze într-un loc romantic și liniștit, pot alege o pensiune turistică unde ar putea merge cu persoana dragă. Administratorii pensiunilor din țară susțin că pregătesc unele surprize pentru clienți, ca aceștia să se simtă bine și acasă, în Moldova. Administratoarea unei pensiuni din Butuceni, Olesea Cojocaru, spune că pandemia i-a ținut pe mulți prin case și că unii sunt dornici și de alte activități, nu doar cele de rutină. Astfel, administrația pensiunii a decis să vină cu unele surprize pentru cuplurile ce vor decide să se odihnească la ei. 

„Bărbații vor fi puși la un concurs - să despice lemne ca să le arate doamnelor cât sunt de puternici. Femeile își vor arăta măiestria lor de a coace plăcinte în cuptor. Unul va arăta cum va duce gospodăria, altul va arăta cum va fi în bucătărie. Dar asta nu e tot, femeile vor putea  învăța cum se țese covorul. Totodată, bărbații care vor despica cele mai multe lemne, vor primi o sticlă cu vin, iar femeile care se vor descurca cel mai bine la plăcinte, vor primi o surpriză la cină”, a menționat Olesea Cojocaru. 

 Заповедник Нижний Прут - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2020
Republica Moldova
Îndrăgostiți de Moldova: Mai multe vedete s-au filmat într-un videoclip despre țară
Administratoarea pensiunii susține că, odată cu pandemia, moldovenii au înțeles că și în Moldova sunt locuri frumoase care merită să fie vizitate. Totodată, Olesea Cojocaru a precizat că, pentru Ziua Îndrăgostiților, 30 la sută dintre locuri sunt rezervate și că mulți ar urma să facă rezervări în ajun, atunci când vor fi siguri că nu vor fi impuse alte restricții și că se vor putea odihni liniștit în sânul naturii. 

„Dacă vor tot pachetul cu cazare, cu accesul la SPA, cu cină romantică, cu concursuri, atunci costă 2 500 de lei pentru cuplu, cu micul dejun inclus. Dacă doar doresc o cină, atunci e 500 de lei de cuplu. Noi le oferim clienților lor și posibilitatea să-și aleagă și singuri bucatele, atunci ei își aleg după gust și buzunar”, a precizat Olesea Cojocaru. 

Potrivit administratoarei pensiunii, clienții vor avea parte de plimbări cu poneiul, săniuș pe pârtia amenajată și de bucate alese pentru gustul fiecăruia. 

„Pentru cina festivă care merge în pachet vom pregăti rață coaptă la cuptor cu sos de gutuie, vom avea sărmăluțe, costițe și mămăliguță. Totodată, în pachet intră o sticlă de șampanie, fructe, compot și la final vom pregăti un tort”, a spus administratoarea pensiunii din Butuceni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0