Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum se circulă astăzi pe drumurile din țară: Unde a nins cel mai tare

© Photo : Î.S. Administrația de Stat a DrumurilorDrumurile publice pe 12 februarie 2021
Drumurile publice pe 12 februarie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2021
Abonare
Toate drumurile naționale sunt practicabile. Pe parcursul nopții, în regiunea de nord a nins mai puternic, iar serviciile specializate au efectuat lucrări de deszăpezire.

CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Circulația rutieră pe toate drumurile publice naționale este asigurată în condiții de iarnă vineri, 12 februiarie, informează Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

Vine iarna adevărată în Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Video
Vin geruri de minus 23 de grade Celsius: Meteorologii explică ce se întâmplă

În orele nopții, pe întreg teritoriul țării s-au înregistrat temperaturi scăzute, iar în regiunile de nord și de centru a nins. Pe mai multe sectoare de drum s-a format lunecuș.

Unitățile teritoriale ale SA ,,Drumuri” au executat pe toate drumurile publice naționale lucrări de patrulare și combatere a lunecușului.

În nordul țării au fost efectuate și lucrări de deszăpezire.

„În procesul tehnologic au fost puse în funcțiune 201 utilaje speciale și antrenați 292 muncitori rutieri. Administratorii drumurilor continuă să desfășoare pe traseele naționale lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului”, potrivit ASD.

Codul Galben de schimbare bruscă a vremii, instituit pe 11 februarie, rămâne în vigoare până pe data de 17 februarie.

Administrația de Stat a Drumurilor îi atenționează pe conducătoriii auto să se informeze despre situația rutieră a traseului pe care îl vor parcurge și să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la echiparea autovehiculului cu pneuri corespunzătoare, să adapteze regimul de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă. 

Зима в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Societate
Telefonează-ți urgent părinții și bunicii: Iată ce pericol îi paște

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Pe teritoriul Moldovei vor pătrunde mase de aer rece de origine arctică, în perioada 12-17 februarie, pentru care a fost instituit Codul Galben.

Temperatura aerului, noaptea, treptat va scădea de la -8..-13 grade Celsius până la -14..-19°C. Spre sfârșitul perioadei, în nord vor fi până la minus 20..minus 22 de grade Celsius pe parcursul nopții, iar ziua - până la -8..-13°C.

Pe 12 și 13 februarie, vântul se va intensifica și va atinge o viteză de până la 17-22 de metri pe secundă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0