Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ziua Memoriei - Cum va fi desfășurată în pandemie

© Sputnik / Георгий Зимарев / Accesați arhiva multimediaScene de luptă, trupe speciale, teatru de război
Scene de luptă, trupe speciale, teatru de război - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2021
Abonare
În acest an Ziua Memoriei, consacrată celor ce au luptat pentru independența Republicii Moldova în 1992, va fi marcată în conformitate cu normele sanitare, pentru a evita răspândirea noului coronavirus. Guvernul a constituit un comitet organizatoric. 

CHIȘINĂU 12 feb - Sputnik. Din cauza pandemiei de COVID-19, de Ziua Memoriei, veteranii Războiului pentru Integritatea și Independența Republicii Moldova vor trebui să respecte toate cerințele epidemiologice. În cadrul ședinței de vineri a Guvernului a fost votat planul privind organizarea și desfășurarea Zilei Memoriei în data de 2 martie. 

”Орден республики” - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2020
Societate
Ordinul Republicii pentru doi veterani ai Marelui Război pentru apărarea Patriei - Video

Astfel, a fost creat Comitetul organizatoric care se va ocupa de toate momentele ce țin de organizarea evenimentului. Totodată, conform planului, se propune organizarea şi desfăşurarea în localităţi şi pe platourile de luptă a activităţilor dedicate comemorării a 29 de ani de la începutul războiului pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova, orgaizarea slujbelor pentru comemorarea celor căzuți pe frontul de luptă, depunerea de flori la monumentul Ștefan cel Mare, desfășurarea unui miting de comemorare, instalarea unor plăci comemorative, dar și alte activități care sunt preconizate pentru această zi. De organizarea acestora vor fi responsabile atât autoritățile centrale, cât și cele locale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0