Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ordinul Republicii pentru doi veterani ai Marelui Război pentru apărarea Patriei - Video

© Photo : Publika”Орден республики”
”Орден республики” - Sputnik Moldova
Abonare
În timpul vizitei sale de lucru în raionul Ștefan Vodă, șeful statului s-a întâlnit cu doi veterani pe care i-a felicitat cu prilejul Zilei Victoriei, pe care am sărbătorit-o recent.

CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Președintele Moldovei, Igor Dodon, le-a înmânat altor doi veterani ai Marelui Război pentru apărarea Patriei, din raionul Ștefan Vodă, cea mai înaltă distincție de stat - Ordinul Republicii.

”I-am felicitat călduros pe ambii veterani și le-am dorit multă sănătate și un cer senin deasupra capului. Totodată, în semn de prețuire a bărbăției, curajului şi spiritului de sacrificiu manifestate pe câmpul de luptă, le-am conferit cea mai înaltă distincție de stat – „Ordinul Republicii”, a declarat Dodon.

Este vorba de Constantin Stețenco de 94 de ani, din satul Purcari, care în 1944 a fost înrolat în Armata Roșie, a participat în luptele pentru eliberarea Poloniei, Austriei, Ungariei, Cehoslovaciei și a ajuns până la Berlin. În perioada sovietică, dar și după a fost decorat cu diverse distincții.

De asemenea, de Ordinul Republicii s-a învrednicit și Serghei Pavlicenco din satul Olănești, născut în 1925. El a luptat pe teritoriul Germaniei, fapt pentru care a fost decorat cu mai multe odine și medalii. După război a muncit în colhozul din sat.

”Din tot sufletul, aduc mulțumiri conducerii țării pentru atenția acordată veteranilor și pentru faptul că ceva se face”, a declarat veteranul Serghei Pavlicenco.

Anterior, anul 2020 a fost declarat jubiliar cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la Victoria asupra fascismului. În multe țări din fosta Uniune Sovietică, se desfășoară diverse acțiuni și evenimente în cinstea veteranilor Marelui Război pentru apărarea Patriei.

 Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0