Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Soarta Programului "Prima Casă"  în 2021

© Sputnik / Miroslav RotariIna Darii
Ina Darii - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2021
Abonare
În 2020, numărul de beneficiari ai programelor de compensații a fost în creștere, spre deosebire de numărul celor care au accesat credite. Declarația îi aparține șefei Secției metodologie din cadrul Direcției Trezoreria de Stat a Ministerului Finanțelor, Ina Darii.
Soarta Programului "Prima Casă"  în 2021

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", Ina Darii a menționat că, pe parcursul anului precedent, în cadrul Programului Prima Casă a fost atins un număr de 893 de beneficiari. În cadrul programului destinat familiilor cu copii a fost înregistrat un număr de 2203 beneficiari, iar pentru cei angajați în sectorul privat a fost atins un număr de 655 de beneficiari.

De asemenea, în cadrul programului lansat în vara anului 2020, destinat compensării creditelor ipotecare accesate până la lansarea programului de stat Prima Casă, au fost acceptați 12 beneficiari.

"Au fost introduse o serie de modificări printre care a fost majorat cuantumul compensațiilor pentru familiile cu 3 și mai mulți copii. Acestea vor beneficia de 100% compensații din creditul ipotecar acordat. Pentru familiile cu 2 copii – 50 la sută, iar cu un copil – 25%", a remarcat Ina Darii.

Potrivit ei, în anul 2021 Programul se va desfășura în condiții obișnuite, iar specialiștii vor încerca să propună noi modificări pentru a majora numărul de beneficiari.

Care sunt condițiile de participare în cadrul Programului aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0