Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Slusari, despre decizia Maiei Sandu: Țara este în blocaj constituțional

© Sputnik / Rodion ProcaАлександр Слусарь Alexandru Slusari
Александр Слусарь Alexandru Slusari  - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2021
Abonare
Președintele fracțiunii PPDA în parlamentul Republicii Moldova este de părere că țara a ajuns într-un blocaj constituțional după decizia luată joi de șeful statului.

CHIȘINĂU, 12 feb - Sputnik. Republica Moldova se află într-un blocaj constituțional și juridic. Declarația a fost făcută de președintele fracțiunii parlamentare PPDA, Alexandru Slusari, ca reacție la decizia președintelui Maia sandu de a înainta repetat candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de premier. Slusari spune că acum ultimul cuvânt îi aparține Curții Constituționale. 

Ședința plenară a Parlamentului, 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2021
Politică
Există sau nu coaliție politică în Parlament - ce spune PSRM

„Nu știu când și care va fi decizia Curții Constituționale. Deși există hotărârea Curții din 6 august 2020, dar vedem că și doamna Sandu are anumite argumente. Cert este că situația este mult mai proastă decât cea pe care am propus-o noi. Soluția noastră nu a fost acceptată”, a declarat Slusari. 

Mai mult, Slusari spune că fracțiunea sa ar fi anunțat-o pe președintele Maia Sandu că Republica Moldova riscă să intre într-un blocaj în cazul în care s-ar forma o majoritate parlamentară care ar susține un candidat la funcția de premier. 

„Pe de o parte candidatura acestei alianțe să nu fie acceptată, iar pe de altă parte, în aceste condiții, poate fi tărăgănată dizolvarea Parlamentului”, a menționat Slusari.

Alexandru Tănase spune cine are rolul decident în formarea guvernului>>>

Amintim că deputații nu au votat pentru programul de activitate și componența guvernului Gavrilița. Între timp, PSRM a înaintat propriul candidat. Ulterior, și PPDA au propus candidatura lui Andrei Năstase la funcția de premier. Mai târziu, Maia Sandu a invitat fracțiunile, grupurile și platformele parlamentare la o nouă rundă de consultări. După discuții, președintele a anunțat că propune repetat candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de premier. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0