Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe localități au rămas fără energie electrică: Care este motivul

© Pixabay / PexelsLumină
Lumină - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2021
Abonare
19 localități din raioanele de centru și sud au rămas fără energie electrică din cauza vremii. Vântul puternic și precipitațiile mixte au avariat unele fire electrice și au lăsat unii consumatori fără energie. Specialiștii încearcă se remedieze situația.

CHIȘINĂU 12 feb - Sputnik. Distribuitorul de energie electrică anunță că 19 sate din șapte raioane au rămas fără energie electrică. Este vorba despre raioanele din centrul și sudul țării, mai exact Strășeni, Orhei, Călărași, Nisporeni, Căușeni, Vulcănești și Cimișlia. 

Высоковольтные провода - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Societate
Consumatorii de energie electrică au fost reconectați la rețea: Ce s-a întâmplat

Astfel, din cauza schimbării bruște a vremii și a vântului ce bate în rafale, unele fire electrice au avut de suferit. Distribuitorul dă asigurări că specialiștii vor soluționa în curând problema. 

Totodată, din cauza că Codul galben de schimbare bruscă a vremii care se va menține până în data de 17 februarie, distribuitorul de energie electrică avertizează că vântul puternic ar mai putea afecta și alte conductoare, iar din acest motiv specialiștii vin cu unele sfaturi.

Oamenii sunt îndemnați să ocolească și să nu atingă conductoarele electrice ce au căzut la pământ, să marcheze de la distanță locul unde a avut loc vreo avariere și să nu întreprindă nimic în instalațiile electrice. Totodată, părinții sunt rugați să le explice copiilor regulile de securitate în acest caz, pentru a preveni tragediile. În caz de defecțiune, oamenii trebuie să sune operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 022-43-11-11 sau la cel local, indicat în factură.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0