Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Consumatorii de energie electrică au fost reconectați la rețea: Ce s-a întâmplat

© Sputnik / Rodion Proca / Accesați arhiva multimediaВысоковольтные провода
Высоковольтные провода - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Abonare
Distribuitorul de energie electrică anunță că a fost restabilită alimentarea cu energie în cele 64 de localități care au rămas fără lumină din cauza condițiilor meteorologice. 

CHIȘINĂU 9 feb - Sputnik. După ce 64 de localități au rămas fără energie electrică din cauza vremii, specialiștii operatorului de distribuție a energiei au remediat situația și au reconectat consumatorii la curent. Avariile au avut loc din cauza chiciurii ce s-a format pe parcursul nopții pe liniile electrice. Astfel, mai multe conductoare s-au rupt, pilonii și izolatoarele s-au deteriorat, iar copacii înghețați au căzut peste fire. 

Consecințele condițiilor climaterice din 8 și 9 februarie - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Societate
Foto - Ca după război: Stâlpi doborâți și linii electrice rupte de chiciură

Potrivit distribuitorului de energie, pentru a lichida urmările provocate de impactul meteorologic au fost implicate 66 de echipaje dotate cu tehnică și echipamente speciale. Au fost înlocuiți operativ pilonii deteriorați și restabilite toate firele de medie tensiune.

Totodată, distribuitorul de energie electrică a precizat că se menține riscul de afectare a conductelor și de rupere a firelor electrice, iar oamenii sunt îndemnați să fie atenți pe unde merg și să respecte regulile de securitate. În acest context, ei sunt rugați să ocolească și să nu atingă conductoarele electrice, să nu lase copiii fără supraveghere în zonele unde au căzut firele electrice și să marcheze la distanță zona unde a avut loc avaria, până la sosirea specialiștilor. Totodată, în caz de producere a avariei, să sune la operatorul de distribuție la telefonul 022-43-11-11 sau la cel local, indicat în factură.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0