Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Rusia este gata să rupă relațiile cu UE, dacă va impune sancțiuni

© Sputnik / Le service de presse du ministère russe des Affaires étrangères / Accesați arhiva multimediaВстреча глав МИД РФ и Иордании С. Лаврова и А. Сафади
Встреча глав МИД РФ и Иордании С. Лаврова и А. Сафади - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2021
Abonare
Moscova este pregătită să întrerupă relațiile diplomatice cu Uniunea Europeană, a declarat vineri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Rusia este gata să întrerupă relațiile diplomatice cu Uniunea Europeană dacă aceasta din urmă adoptă sancțiuni care creează riscuri pentru sectoarele sensibile ale economiei, a declarat vineri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pe canalul YouTube Soloviev Live, citat de Sputnik France.

„Suntem pregătiți pentru asta. [O vom face] dacă vom vedea, așa cum am simțit de mai multe ori, că sunt impuse sancțiuni în anumite sectoare, care creează riscuri pentru economia noastră, inclusiv în zone sensibile. Nu vrem să ne izolăm de viața internațională, dar trebuie să ne pregătim pentru aceasta. Cine vrea pace se pregătește pentru război".

Noi sancțiuni la vedere

În această săptămână, șeful diplomației UE, Josep Borrell, a anunțat posibilitatea unor sancțiuni suplimentare după vizita sa la Moscova. El a spus că este îngrijorat de „alegerile geostrategice ale autorităților ruse”.

Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Rusia
Lavrov: Cazul lui Navalnîi, o înscenare a Occidentului

Condamnând autoritățile pentru că l-au pus în pușcărie pe omul din opoziție Alexei Navalnîi în ianuarie și caracterizându-le ca fiind „nemiloase”, Josep Borrell a indicat în special, pe blogul său, că vizita sa la Moscova i-a confirmat opinia conform căreia „Europa și Rusia se îndepărtau puțin câte puțin una de alta".

Comentarii făcute la Moscova
În timpul vizitei sale în capitala Rusiei în perioada 4-6 februarie, Josep Borrell a vorbit de bine despre vaccinul „Sputnik V”, numindu-l „o veste bună pentru omenire”. El spera, de asemenea, că Agenția Europeană a Medicamentului îl va înregistra.

El a mai spus că există domenii în care Rusia și UE ar putea și ar trebui să coopereze și că Bruxelles-ul este în favoarea dialogului cu Moscova, în ciuda dificultăților.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0