Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Festivalul „Mărțișor” la a 55-a ediție: Cum va fi organizat

© Sputnik / Miroslav RotariФестиваль Мэрцишор 2019
Фестиваль Мэрцишор 2019 - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2021
Abonare
Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor” a ajuns la cea de-a 55-a ediție. Se va desfășura în aceeași perioadă ca de obicei, dar încă nu se cunoaște care va fi modalitatea.

CHIȘINĂU, 12 feb - Sputnik. Cea de-a 55-a ediție a Festivalului „Mărțișor” va fi inaugurată pe 1 martie la Palatul Național. Tradițional Festivalul Internațional de Muzică ,,Mărțișor – 2021” se va desfășura în perioada 1-10 martie și va aduce în fața publicului cele mai cunoscute colective artistice din țară. Deocamdată nu se cunoaște modalitatea organizării festivalului, în condițiile în care în țara noastră încă este instituită stare de urgență în sănătate publică în contextul pandemiei COVID-19.

Мэрцишор  - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2021
Societate
Reguli noi la comercializarea mărțișoarelor: Unde pot fi procurate

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării informează că detalii privind programul Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor - 2021” vor fi prezentate în curând. Amintim, cea de-a 54-a ediție a fost deschis cu „Pastel” – spectacolul muzical coregrafic de inaugurare a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor 2020”.

La concertul de deschidere au participat nume sonore din muzica autohtonă, între care maestrul Eguen Doga, Mihail Muntean, Nicolae Glib, BrioSonores, Corul Național de Cameră, Ansamblul de dansuri „Codreanca”, Ansamblul "Crenguța de Iederă" cu Maria Iliuț, Lăutarii și mulți alții. Totodată, din cauza pandemiei, concertul de închidere a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor 2020” a fost amânat, iar ulterior anulat. 

Tradițional, Festivalul aduce în fața publicului colective artistice renumite din țară: Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „Joc”, Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „S. Lunchevici”, Orchestrele de muzică populară „Lăutarii”, „Folclor”, „Fluieraș”, „Mugurel”, ansamblul de acordeoniști „Concertino”, „Alex Calancea Band” și alții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0