Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reguli noi la comercializarea mărțișoarelor: Unde pot fi procurate

© Sputnik / Miroslav RotariМэрцишор
Мэрцишор  - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2021
Abonare
Luna martie se apropie, iar startul comercializării mărțișoarelor va fi dat cel mai probabil de săptămâna viitoare. În acest an, simbolul primăverii nu va mai putea fi vândut oriunde.

CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. De duminică, 14 februarie, comercianții de mărțișoare își pot scoate produsu la vânzare. În acest an regulile se schimbă, iar vânzătorii nu vor mai vinde marfa oriunde doresc.

Mărțișor 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2020
Mărțișorul: Legende, obiceiuri, tradiții

Primăria municipiului Chișinău va autoriza locuri speciale pentru comercializarea mărțișoarelor, suvenirelor și florilor de grădină.

O decizie în acest sens a fost semnată astăzi de primarul Ion Ceban ca răspuns la solicitările mai multor persoane fizice și agenți economici. Astfel, în perioada 14 februarie-10 martie se permite comercializarea doar în locuri autorizate, dar deocamdată acestea nu au fost făcute publice.

Potrivit deciziei, preturile de sector vor stabili locațiile pentru comercializarea mărțișoarelor, suvenirelor, florilor de grădină și vor elibera autorizațiile pentru desfășurarea târgului de primăvară. În același timp, comercializarea haotică a mărțișoarelor nu va fi permisă. Titularii de autorizații vor avea obligația de a asigura respectarea măsurilor de prevenire și diminuare a răspândirii infecției COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0