Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Durleșteanu confirmă că este candidat la funcția de premier

© Photo : Facebook / Mariana DurlesteanuMariana Durleșteanu
Mariana Durleșteanu - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2021
Abonare
Mariana Durleșteanu a confirmat că a acceptat invitația PSRM pentru a candida la funcția de prim-ministru și spune că la baza deciziei a stat interesul oamenilor.

CHIȘINĂU, 12 feb - Sputnik. Canditatul Partidului Socialiștilor la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova a venit cu o reacție la multiplele acuzații apărute în spațiul public precum că ar fi acceptat susținerea partidului ȘOR. Aceasta spune într-o postare pe pagina sa de Facebook că nu are tangență cu vreun partid politic, iar procesul colectării semnăturilor nu a fost gestionat de ea.

© Photo : Facebook / Mariana DurlesteanuMariana Durleșteanu, cu mesaj pe Facebook
Durleșteanu confirmă că este candidat la funcția de premier - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2021
Mariana Durleșteanu, cu mesaj pe Facebook
© Photo : Facebook / Mariana Durleșteanu Mariana Durleșteanu, cu mesaj pe Facebook PS
Durleșteanu confirmă că este candidat la funcția de premier - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2021
Mariana Durleșteanu, cu mesaj pe Facebook PS

„Eu am acceptat invitația ca o persoană apolitică, ținând cont că nu am fost și nu sunt membru a unui partid politic, ci pe principiul profesionalismului în contextul pandemiei, sărăciei și crizei economice care se acutizează. Procesul privind semnăturile în Parlament a fost gestionat nu de către mine, pentru că nu am astfel de abordări. Nu este atribuția potențialului candidat să verifice lista semnatarilor”, scrie Durleșteanu pe pagina sa de Facebook.

Александр Слусарь Alexandru Slusari  - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2021
Politică
Slusari, despre decizia Maiei Sandu: Țara este în blocaj constituțional

Ea spune că a acceptat această invitație pentru a scoate țara din criză. 

„Rațiunea mea personală pentru a accepta această invitație a avut la bază eradicarea sărăciei în Moldova, gestionarea crizei pandemice pentru a oferi siguranță cetățenilor în ziua de mâine, implementarea proiectelor investiționale și readucerea diasporei acasă”, mai scrie candidatul propus de PSRM.

Durleșteanu a precizat că Republica Moldova are nevoie de urgență de un program cu Fondul Monetar Internațional, dar și de comunicare cu alți parteneri străini focusată în primul rând pe reforme în toate domeniile. 

Ea mai spune că în toată cariera sa a primit funcții doar după interviuri, concursuri și asumarea răspunderii în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova.

Amintim, Mariana Durleșteanu este candidatul propus de PSRM la funcția de prim-ministru după ce Natalia Gavrilița și echipa sa nu a primit votul de încredere a deputaților. Un alt candidat a fost propus de PPDA. președintele Maia Sandu nu l-a acceptat însă nici pe Andrei Năstase și a propus-o repetat pe Natalia Gavrilița. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0