Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Slusari: Platforma DA participă în acest „Absurdistan” doar din stimă față de Guvern

© Sputnik / Rodion ProcaАлександр Слусарь Alexandru Slusari
Александр Слусарь Alexandru Slusari  - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Abonare
Vicepreședintele Parlamentului și deputatul PPDA Alexandru Slusari a declarat că fracțiunea sa nu va participa la sesiunea de întrebări-răspunsuri după prezentarea programului de guvernare de către Natalia Gavrilița.

CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Alexandru Slusari a sugerat că fracțiunea sa participă mai degrabă formal la ședința parlamentului în care se examinează echipa și programul de guvernare al Nataliei Gavrilița.

„Platforma DA participă în acest „Absurdistan” doar de dragul stimei și respectului față de instituția Guvernului și instituția Parlamentului, în care mulți din cei prezenți au încercat să coboare la nivelul cel mai jos. Din respectul față de cetățeni. Sub acest aspect, fracțiunea Platformei DA nu va înainta nicio întrebare față de candidat”, a declarat Alexandru Slusari. 

Raportul premierului Pavel Filip privind implementarea Programului de activitate al Guvernului pentru perioada 2016-2018 - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Politică
Schimb de replici în Parlament: Filip - „Să nu ne batem joc de cetățeni”

Liderul PDM, Pavel Filip i-a cerut repetat președintelui Parlamentului să pună punct „spectacolului” din Parlament.

„Reiterez apelul meu de la începutul ședinței. Dacă există un pic de respect față de cetățenii acestei țări, să punem capăt acestui spectacol”, a declarat Filip.

Acesta a informat că fracțiune PDM la fel nu participă la runda de întrebări răspunsuri și a îndemnat să se treacă mai repede la procedura de vot.

Astăzi Natalia Gavrilița, înaintată de Maia Sandu, a venit în fața deputaților și le-a vorbit pe un ton agresiv și ofensator, cerându-le legislatorilor să părăsească Parlamentului. 

Discursul Nataliei Gavrilița a fost întrerupt de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, care a îndemnat-o să respecte acest for legislativ și să nu „toarne noroi” peste aceștia.

„Vă rog să nu turnați cu găleata. Aici sunt oameni care au fost votați de cetățeni. Vă rog să onorați acest Parlament. Sunteți candidat și vă rog foarte mult să prezentați programul de guvernare. De unde știți, poate deputații vor să vă voteze”, a declarat Zinaida Greceanîi. 

Candidatul nominalizat la funcția de premier nu a ascultat îndemnul președintelui Parlamentului și a continuat discursul scandalos la adresa deputaților. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0