Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Schimb de replici în Parlament: Filip - „Să nu ne batem joc de cetățeni”

© Sputnik / Miroslav RotariRaportul premierului Pavel Filip privind implementarea Programului de activitate al Guvernului pentru perioada 2016-2018
Raportul premierului Pavel Filip privind implementarea Programului de activitate al Guvernului pentru perioada 2016-2018 - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Abonare
Înainte de prezentarea în fața Parlamentului a candidatului la funcția de șef de stat, deputații și-au aruncat replici acide.

CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Președintele PDM Pavel Filip a declarat că este clar că echipa Nataliei Gavrilița nu va fi votată, așa că a propus ca subiectul să fie examinat repede. 

Propunerea mea este să trecem rapid peste această întrebare. Să parcurgem această procedură timp de 5  minute. Poate este cazul să nu ne batem joc de cetățeni. Cu toții știm că va fi un show și nu se va vota acest guvern”, a declarat liderul democraților. 

Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Politică
Ce promite Gavrilița să realizeze dacă va deveni premier

La rândul său, deputatul „ȘOR” Violeta Ivanov a declarat că Moldova asistă la o acțiune fără precedent, în condițiile în care șeful statului a îndemnat să nu fie votat candidatul pe care tot ea l-a înaintat. 

„Arătați-mi un exemplu în care șeful statului propune un membru din echipa sa și cheamă să nu-l susțină. Este un act de trădare a cetățenilor. Noi, Partidul politic „ȘOR”, nu vom asista la acest circ de prost gust, a spus Ivanov.

În replică, Igor Grosu de la PAS i-a acuzat pe colegii din alte fracțiuni că ar negocia pe ascuns constituirea unei noi majorități parlamentare.

„Toți merg ziua la consultări cu președintele și spun că vrem anticipate, dar noaptea negociază - cer ministere. Sigur că unii s-au pregătit de circ”, a declarat Igor Grosu în ședința plenară. 

Respectul față de instituția Guvernului, sub acest aspect, fracțiunea Platformei DA nu va înainta nicio 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0