Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Risc de incendii: Nereguli depistate în instituțiile medicale

© Sputnik / Mihai CarausMihai Alexuța
Mihai Alexuța - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Abonare
Pe parcursul anului 2020, mai multe instituții medicale au fost supuse verificărilor în vederea prevenirii incendiilor. Iată ce abateri au fost depistate.
Risc de incendii: Nereguli depistate în instituțiile medicale

Pe parcursul anului precedent au fost verificate 71 de instituții medicale. Declarația îi aparține inspectorului principal al Direcției Supraveghere de Stat a Măsurilor contra Incendiilor și Protecției Civile din cadrul Agenției de Supraveghere Tehnică, Mihai Alexuța.

Situația la spitalul Matei Balș, după incendiu - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Societate
Ce se întâmplă acum la spitalul ”Matei Balș”, după incendiu - Foto
"Cele mai frecvente încălcări au fost lipsa instalațiilor automate împotriva incendiilor, exploatarea echipamentului electric necorespunzător sau defect, exploatarea mijloacelor de primă intervenție cu termenul expirat. Din aceste motive, se produce scurtul circuit electric și ulterior se poate declanșa incendiul", a subliniat Mihai Alexuța.

Amintim că patru oameni au murit în urma unui incendiu care s-a produs în noaptea spre 4 februarie, într-un spital din Ucraina. Flăcările au izbucnit într-un salon din secția reanimare, unde erau tratați bolnavii infectați cu COVID-19. În urma incendiului și-au pierdut viața trei pacienți și un medic. Alte două persoane au suferit răni grave. Tragedia s-a produs la nici-o săptămână de la incendiu izbucnit într-un spital din București, care a luat viața a cinci persoane. Este vorba de pacienți care se tratau, la fel, de Covid.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0