Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

„Pentru Moldova” susține candidatul PSRM la funcția de premier

Mariana Durleșteanu - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Platforma parlamentară „Pentru Moldova” și-a anunțat poziția față de candidatul propus de PSRM la funcția de prim-ministru, Marian Durleșteanu.

CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Platforma parlamentară „Pentru Moldova” urmează să ia o decizie finală privind susținerea Marianei Durleșteanu, candidat la funcția de prim-ministru propus de Partidul Socialiștilor, doar după ce aceasta va înainta programul de guvernare și echipa de miniștri. 

Dinu Plângău - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Politică
PPDA nu o susține pe Mariana Durleșteanu la funcția de premier
Totuși, într-un comunicat de presă, „Pentru Moldova” anunță că, având în vedere biografia sa profesională impecabilă, capacitățile sale, este gata să semneze în favoarea desemnării ei în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Platforma anunță că acest candidat este capabil să formeze un cabinet de miniștri anti-criză.

„Mariana Durleșteanu este cunoscută ca o profesionistă din domeniul economic-financiar, inclusiv peste hotare. Fiind ministru al Finanțelor, în perioada crizei financiare globale, a asigurat stabilitate în sistemul financiar al țării, fapt remarcat și în presa internațională de specialitate. Ea are experiență în administrarea atât a structurilor de stat, cât și private. Este omul care prin capacitățile sale, cunoștințele și profesionismul său a obținut succes. Faptul că Mariana Durleșteanu a fost inclusă nu o singură dată în listele ediției românești a revistei „Forbes” a celor mai bogate femei din România, o plasează în afara suspiciunilor de corupție. Ne refeream anume la un asemenea manager anti-criză pentru funcția de prim-ministru”, este precizat în comunicatul de presă.

Mariana Durleșteanu - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Politică
Cine este Mariana Durleșteanu, candidatul PSRM la funcția de premier

De asemenea, Platforma parlamentară reiterează că alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile, dar până la organizarea acestora țara trebuie să fie guvernată. 

Amintim că, în timp ce în Parlament candidatul nominalizat de Maia Sandu răspundea la întrebările deputaților înainte de procedura de vot, executivul politic al PSRM a anunțat în cadrul unui briefing de presă că are propria candidatură pentru funcția de prim-ministru.

Este vorba de fostul ministru al Finanțelor în perioada 2008-2009, mariana Durleșteanu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0