Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PPDA nu o susține pe Mariana Durleșteanu la funcția de premier

© Sputnik / OsmatescoDinu Plângău
Dinu Plângău - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Abonare
Platforma DA nu susține candidatul propus la funcția de premier de Partidul Socialiștilor - Mariana Durleșteanu. Anunțul a fost făcut de deputatul Platformei Dinu Plângău pentru Studioul Radio Sputnik Moldova.

Парламент Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Politică
Dodon - „Nu votăm guvernul „fake” - este un spectacol de prost gust”
CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Deputatul PPDA a mai spus că președintele țării Maia Sandu ar putea să nu desemneze candidatul propus de către PSRM, respectiv să fie declanșată procedura de impeachment în urma unei sesizări la Curtea Constituțională. 

Potrivit lui, PPDA s-a întâlniti miercuri seara cu președintele țării și a propus ca totuși Maia Sandu să vină cu un guvern "serios și pe bune", car să fie votat de deputați și să se apue de treabă, lucru pe care președintele țării nu l-a acceptat.

Plângău a mai spus că PPDA nu a insistat pe candiatura lui Andrei Năstase le funcția de premier, așa cum s-a afirmat în culise, dar a spus că este gata să vină cu persoane pregătite în noul guvern.

Dinu Plângău spune că președintele țării mai are puțin timp la dispoziție, până la încheierea dezbaterilor din Parlamentu cu privire la guvernul Gavrliță, ca să vină cu alt candidat saerios care să fie votat de Parlament, până când PSRM nu a înaintat proipriul candidat la funcția de premier. 

Precizăm că în cadrul dezbaterilor de astăzi din Parlament, reprezentații PSRM au anunțat că nu vor susține prin vot instalarea Guvernului Gavriliță, dar, în schimb, au un al candidat la funcția de premier. Aceasta este Mariana Durleșteanu, fost ministru al Finanțelor în Guvernul Greceanîi 2008-2009.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a mai anunțat că a lansat inițiativa de a forma o majoritate parlamentară compusă din cel puțin 51 de deputați, care să instaleze în funcție Guvernul Durleșteanu.

Cine este Mariana Durleșteanu, candidatul PSRM la funcția de premier>>>

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0