Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon - „Nu votăm guvernul „fake” - este un spectacol de prost gust”

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарламент Молдовы
Парламент Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Abonare
Fracțiunea PSRM a anunțat că nu votează candidatura Nataliei Gavrilița și a intitulat prezentarea ei din Parlament „spectacol de prost gust”.

CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. În Parlament s-a prezentat astăzi și președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, care împreună cu fracțiunea a susținut un briefing și a anunțat că PSRM nu susnține candidatul înaintat de Maia Sandu la funcția de premier. 

„Ceea ce se întâmplă azi în Parlament este un spectacol de prost gust regizat de Maia Sandu. A trimis-o pe Gavrilița în speranța că nu va fi votată. Își bate joc de cetățeni cu această propunere fake, apoi înși bate joc de Gavrilița și echipa ei. Toți acești oameni sunt parte a unei scenete de prost gust. A venit Gavrilița să se joace de-a candidatul la funcția de prim-ministrul, știind că nici măcar partidul ei nu o votează”, a declarat Igor Dodon. 

De asemenea, președintele PSRM a criticat tonul agresiv și ofensator folosit de Gavrilița în discursul său ținut în fața deputaților.

Alexandru Slusari - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2021
Politică
Slusari: Socialiștii îi pot propune lui Sandu candidatul lor la funcția de premier

„Arată nivelul de cultură. O cunoșteam ca pe un om cumpătat. Uitați-vă la miniștri - ei nu înțeleg nimic despre ce se întâmplă în Moldova. Acești oameni sunt complet desprinși de realități. Intenționat au pus acești oameni pe lista miniștrilor, ca să nu fie votați”, a mai spus Dodon.

În aceste condiții, PSRM a declarat că lansează inițiativa de a forma o majoritate parlamentară formată din cel puțin 51 de deputați și propune o nouă candidatură la funcția de premier - Mariana Durleșteanu - care a fost ministru al Finanțelor în guvernul Greceanîi în perioada 2008-2009.

„Va fu un guvern de tranziție până la anticipate”, a precizat Dodon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0