Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Incredibil - Gavrilița le-a cerut deputaților să plece din Parlament

© Photo : Facebook / Артур ЕфремовНаталья Гаврилица
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Abonare
Natalia Gavrilița, candidatul propus la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, își ține discursul la tribuna centrală a Parlamentului.

CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Înainte de prezentarea programului de guvernare, candidatul propus la funcția de prim-ministru nu a ezitat să țină un discurs de la tribuna centrală a Palamentului în care acuză și învinuiește actuala componență a Parlamentului de inacțiune. De la tribuna Legislativului, Gavrilița a declarat că Guvernul și programul de guvernare urmează să fie susținut de toți oamenii, nu doar de deputați.

„Am venit în Parlament pentru a face un pas necesar pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Acești pereți au văzut josnicia umană de cea mai joasă speță. Au văzut cum Moldova a fost trădată, vândută și îngenuncheată”, a declarat Gavrilița.

Discursul Nataliei Gavrilița a fost întrerupt de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, care a îndemnat-o să respecte acest for legislativ și să nu „toarne noroi” peste aceștia.

Tatiana Badan - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Primarii doresc un Guvern funcțional - Ce mai solicită aleșii locali

„Vă rog să nu turnați cu găleata. Aici sunt oameni care au fost votați de cetățeni. Vă rog să onorați acest Parlament. Sunteți candidat și vă rog foarte mult să prezentați programul de guvernare. De unde știți, poate deputații vor să vă voteze”, a declarat Zinaida Greceanîi. 

Candidatul nominalizat la funcția de premier nu a ascultat îndemnul președintelui Parlamentului și a continuat discursul scandalos la adresa deputaților. 

„Sunt candidat nominalizat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova și voi spune ce am de spus despre situația politică și dece programul meu este orientat pentru oameni. Vă invit, dragi deputați, să plecați din acest Parlament”, a declarat ea.

Ulterior, Natalia Gavrilița a trecut la prezentarea programului de guvernare. În data de 5 februarie, candidatul desemnat i-a prezentat pe cei zece miniștri pe care îi propune pentru echipa sa guvernamentală. Este vorba despre Viorel Cibotaru, propus viceprim-ministru pentru Reintegrare; Rozalina Albu, ministrul Finanțelor. La Ministerul Justiției a fost înaintat Sergiu Litvinenco. Ion Luca este propus ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Ala Nemerenco - ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Anatolie Nosatîi - ministrul Apărării. La Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene este desemnat Mihai Popșoi. Ana Revenco este înaintată la funcția de ministru de Afacerilor Interne. Andrei Spînu este propus ministru al Economiei și Infrastructurii. Iar la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a fost numit Anatolie Topală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0