Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primarii doresc un Guvern funcțional - Ce mai solicită aleșii locali

© Sputnik / Miroslav RotariTatiana Badan
Tatiana Badan - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Abonare
Președintele CALM Tatiana Badan a declarat pentru Sputnik Moldova că lipsa unui Guvern funcțional este un semnal negativ pentru administarțiile locale, iar multe proiecte care vizează comunitățile rurale riscă să rămână nerealizate.
Primarii vreau un Guvern funcțional - Ce mai solicită aleșii locali

Tatiana Badan  spune că, în situația în care în Moldova nu există un Guvern funcțional, multe proiecte locale riscă să nu fie implementate.

„Marea tragedie este că nu avem un dialog cu puterea centrală. Guvernele vin și pleacă, iar noi rămânem cu strategii desenate pe 5 sau 10 ani, dar care nu sunt implementate. Rămânem o țară depopulată, satele devin tot mai pustii. Suntem îngrijorați de situația în care ne aflăm, nu avem un Guvern funcțional cu care am putea să identificăm mai multe soluții”, a precizat Tatiana Badan.

Președintele CALM a vorbit și despre prevederile mai multor acte normative care ar crea dificultăți pentru comunitățile locale.

„Baza normativă nu ne creează oportunități să dezvoltăm comunitățile locale, să modernizăm țara, să oferim mai multe posibilități administrațiilor locale, în plus aceste redistribuiri financiare inechitabile ne îngrijorează, de aceea mizăm pe accesarea unor fonduri externe necesare pentru comunitățile noastre, dar pentru asta e nevoie de un Guvern responsabil la Chișinău”, a punctat Tatiana Badan.

La 1 februarie, în Moldova este sărbătorită Ziua autonomiei locale și a lucrătorului din administrația publică locală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0