Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce au declarat deputaţii după discuţiile cu Maia Sandu

© Sputnik / Miroslav RotariPreşedinţia
Preşedinţia  - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Abonare
Deputaţii din toate fracţiunile parlamentare au avut discuţii cu președintele ţării, Maia Sandu, despre situația politică din Republica Moldova, după ce Guvernul Gavriliţa nu a fost votat, iar PSRM şi PPDA au propus alţi candidaţi la funcţia de premier.

CHIȘINĂU 11 feb - Sputnik. Preşedintele Maia Sandu a invitat în această seară la discuţie toate fracţiunile parlamentare. La final, deputataţii au făcut declaraţii de presă cu privire la concluziile întrevederii cu şeful statului.

Andrian Candu - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Politică
Ce spune Candu despre Năstase şi Durleşteanu
Cei de la PSRM au menţionat că sunt în așteptare ca Maia Sandu să respecte prevederile constituționale și să înainteze candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru. Președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a ținut să precizeze însă că o majoritate formalizată pentru a susține un candidat la funcția de premier nu este o alianță. 

Cei de la PAS au precizat că în continuare mizează pe organizarea alegerilor parlamentare anticipate. 

"Această ţară are nevoie de anticipate, în special după evenimentele derulate astăzi în Parlament", a declarat Igor Grosu, preşedintele PAS. 

Reprezentanții Platformei DA au propus ca liderul formațiunii, Andrei Năstase, să fie numit în fruntea unui guvern anticriză. Deputatul Alexandru Slusari și-a exprimat speranța că Maia Sandu va avea suficiente motive să nu accepte candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru.

Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Politică
Ultimă oră: Guvernul Gavrilița n-a primit votul de încredere
Liderul democraților, Pavel Filip, a declarat că democrații nu au pretenții la candidatul la funcția de prim-ministru Mariana Durleșteanu, „dar nu cred într-o activitate eficientă a unui guvern susținut de Partidul Șor”. Democrații ar opta pentru o coaliție largă cu PSRM, PDM, PAS și Platforma DA.

Iar deputaţii grupului parlamentar "PRO MOLDOVA" susţin că politicienii trebuie să se gândească în primul rând la cetăţeni atunci când iau o decizie.

"Acum suntem într-o criză politică, mizăm şi cerem ca legea să fie respectată. Trebuie găsit acel mijloc de aur ca să facem totul ca cetăţenii să aibă o viaţă mai bună", a spus Andrian Candu, liderul grupului parlamentar "PRO MOLDOVA". 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0