Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Din Italia în Moldova cu ambulanța: Povestea răvășitoare a unui moldovean

© Sputnik / Anatolii KiriakAmbulanță
Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2021
Abonare
Un moldovean a venit din Italia în Moldova cu ambulanța. Conaționalul nostru se trata într-un spital, iar când a văzut că starea sa de sănătate se înrăutățește le-a spus medicilor că cea mai mare dorință este să simtă din nou îmbrățișarea caldă a membrilor familiei.

CHIȘINĂU, 10 feb – Sputnik. O ambulanță de la Crucea Roșie din Italia a avut o misiune mai puțin obișnuită. A parcurs patru mii de kilometri până la Chișinău pentru a îndeplini dorința unui bărbat de 60 de ani din Republica Moldova. Acesta a vrut să-și revadă familia, după ce starea sa de sănătate s-a agravat, scrie presa din Italia

Fațada de la Campidoglio Capitol Hill din Roma - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2021
Societate
Restricții până în martie la intrarea în Italia pentru moldoveni – precizările Ambasadei
Moldoveanul le-a spus medicilor că cel mai mult își dorește să-și petreacă timpul cu familia, în țara sa. Astfel, ambulanța a parcurs 4 mii de kilometri în 30 de ore până la Chișinău, iar de aici a fost o preluat de un echipaj medical din țară care l-a dus până acasă. Bărbatul de 60 de ani a ajuns acasă în siguranță și a avut posibilitate să-și îmbrățișeze oamenii dragi. 

”A fost o călătorie importantă și de impact, din punct de vedere emoțional. A fost, de asemenea, complicat în anumite situații, furtuna de zăpadă, de exemplu. La final, suntem mândri și onorați că am reușit să facem față acestei experiențe”, a declarat Niccolò Brembilla, unul dintre operatorii care au participat la călătorie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0