Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Restricții până în martie la intrarea în Italia pentru moldoveni – precizările Ambasadei

© AP Photo / Andrew MedichiniFațada de la Campidoglio Capitol Hill din Roma
Fațada de la Campidoglio Capitol Hill din Roma - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ambasada Republicii Moldova în Italia a informat despre noile măsuri restrictive introduse de Guvernul de la Roma în contextul combaterii răspândirii infecției cu virusul COVID-19 pentru perioada 16 ianuarie – 5 martie 2021.

CHIȘINĂU, 16 ian - Sputnik. Rămân în vigoare prevederile ce interzic intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile au vizitat sau au tranzitat Republica Moldova, cu unele excepții, a informat pe Facebook Ambasada noastră la Roma.

Vama Palanca - Sputnik Moldova
Societate
Dacă vii din aceste țări, va trebui să stai în carantină: Lista a fost actualizată

Excepție fac persoanele care pot prezenta motive doveditoare de: a) muncă; b) urgență absolută; c) sănătate; d) studii; e) întoarcerea la domiciliu sau la reședință.

Persoanele din categoriile menționate au obligația de a completa și prezenta transportatorului la îmbarcare sau persoanei autorizate să efectueze controlul o declarație pe propria răspundere cu obligația să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile la sosirea în Italia.

Ambasada precizează ce prevede decretul legislativ din 15 ianuarie 2021 prin care Guvernul Italiei a introdus noi măsuri restrictive pentru combaterea răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 în Italia, care vor fi valabile pentru perioada 16 ianuarie - 5 martie 2021.

Italy: Sputnik V packaging machinery made by Siena factory - Sputnik Moldova
Video
Italia: Mașini de ambalat vaccinul Sputnik V fabricate în Siena

Astfel, până la 15 februarie 2021, rămâne în vigoare interzicerea deplasărilor între regiuni sau provincii autonome, cu excepția celor motivate de necesități de muncă, situații de urgență sau de sănătate.

De asemenea, este interzisă circulația pe întreg teritoriul Italiei în intervalul orar 22.00-05.00. În continuare, se acceptă întoarcerea la reședință sau domiciliu.

Vizitele la rude sau prieteni vor fi permise în intervalul orelor 05.00 - 22.00, o dată pe zi - maxim două persoane (cu excepția minorilor cu vârsta sub 14 ani, a persoanelor cu dizabilități și a persoanelor din aceeași locuință care nu sunt autosuficiente) și doar în cadrul aceleiași regiuni pentru zona galbenă și în cadrul aceleiași comune/oraș pentru zonele portocalii și roșii.

Vor fi permise deplasările în cadrul aceleiași localități, între orele 05.00 și 22.00 și în afara localităților cu mai puțin de 5.000 de locuitori, pe o rază de 30 de km, fără a putea merge în capitale de provincie.

A fost stabilită așa-numita zonă „albă” - regiunile în care timp de trei săptămâni consecutive numărul de infecții va fi mai mic de 50 de cazuri la 100.000 de locuitori. În zona „albă” nu se vor aplica măsurile restrictive prevăzute pentru zonele galbene, portocalii și roșii, dar toate activitățile se vor desfășura conform protocoalelor specifice.

Menționăm că Ucraina a exclus Republica Moldova, pe 15 ianuarie, de pe lista țărilor din „zona roșie”.

Acest lucru este menționat într-un mesaj publicat pe site-ul Ministerului Sănătății din țara vecină. Astfel, cetățenii Republicii Moldova pot călători în Ucraina fără să mai fie nevoie să stea în carantină. Republica Moldova a exclus Ucraina de pe lista țărilor din „zona roșie” încă acum două săptămâni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0