Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când va merge Gavrilița în Parlament pentru a cere votul de încredere

© Photo : Facebook / Артур ЕфремовНаталья Гаврилица
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2021
Abonare
Candidatul la funcția de premier și echipa de miniștri urma să ajungă în această săptămână în Parlament pentru a solicita votul de încredere. Biroul permanent va decide în ce zi se va întâmpla acest lucru.

CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Biroul Permanent al Parlamentului va decide astăzi când candidatul la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova și echipa de miniștri propusă de acesta va merge în Legislativ pentru a cere votul de încredere. La începutul acestei săptămâni se vehicula că în ședința de joi, 11 ianuarie, Gavrilița își va prezenta programul de guvernare și echipa propusă. Ulterior, serviciul de presă al Parlamentului a confirmat că programul de activitate și lista guvernului Gavrilița au fost depuse la Secretariatul Parlamentului.

Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Politică
Inițiativele economice ale Nataliei Gavrilița, inspirate din cele a le lui Voronin

Ieri, deputații Comisiei juridice, numiri și imunități au declarat că Natalia Gavrilița a prezentat în Parlament un dosar incomplet pentru învestirea noului Guvern. Potrivit informațiilor, în setul de documente depus a fost prezentat doar programul, CV-urile candidaților și un proiect de hotărâre semnat de Sergiu Litvenenco, în calitate de deputat, privind învestirea acestui Guvern în funcție. Nu au fost depuse alte documente necesare - cel puțin o copie a buletinului de identitate, caziere care atestă că nu au încălcat în trecut legislația penală, certificate de integritate. Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități i-a solicitat Nataliei Gavrilița completarea setului de documente până în data de 10 februarie, ora 17:00.

Amintim că Natalia Gavrilița i-a prezentat pe cei 10 miniștri pe care îi propune pentru echipa sa guvernamentală pe 5 februarie. Nu se știe deocamdată cum vor acționa deputații. Cel puțin, anterior cei din fracțiunea PAS, PPDA și PSRM au spus că nu votează. Celelalte partide au declarat că urmează să analizeze decizia pe care o vor lua cu privire la susținerea guvernului Gavrilița. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0