Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tensiuni la Primăria Chișinău: Ceban le face din deget consilierilor municipali

© Sputnik / Mihai CarausPrimăria Chișinău
Primăria Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2021
Abonare
Capitala a pierdut o parte din fondurile alocate de România pentru dezvoltarea Planului Urbanistic General, atât de necesar pentru Chișinău. S-a întâmplat din cauza unor consilieri municipali. Asta susține primarul Ion Ceban.

CHIȘINĂU, 10 feb – Sputnik. Edilul-șef al Capitalei, Ion Ceban, susține că a fost anunțată a patra licitație, în căutarea companiei care va elabora caietul de sarcini ce va sta la baza Planului Urbanistic General. 

Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2021
Politică
Primarul Ion Ceban a primit o diplomă din partea Parlamentului
"Cu părere de rău, nu avem doritori de a participa la acest proces, iar Primăria Chişinău a lansat pentru a patra oară licitaţia pentru actualizarea caietului de sarcini. Nu este o lucrare simplă, de aceea specialiștii ezită să participe la licitație, cu toate că pentru dezvoltarea planurilor strategice au fost alocate resurse foarte mari", susține Ion Ceban.

Primarul este supărat că din cauza că unii consilieri municipali s-au încăpățânat, iar Primăria Chișinău a pierdut o parte din resursele financiare alocate de România, dedicate acestui proces.

"Am solicitat ca responsabilii din cadrul Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, să implice în proces şi fracțiunile din CMC, în special două dintre ele, care sunt cele mai vocale, să vină cu sugestii de companii, care ar putea participa la elaborarea caietului de sarcini pentru realizarea Planului General Urbanistic", a anunțat edilul-șef.

Planul general actual al Capitalei a fost adoptat în 2007 și în prezent nu îndeplinește cerințele actuale de dezvoltare teritorială. În iulie 2020, Consiliul Municipal Chișinău a aprobat planul de acțiuni pentru elaborare Planului General Urbanistic și a planului de amenajare a teritoriului municipiului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0