Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spune Vasile Bolea despre crearea Curții de Apel Anticorupție

© Sputnik / Mihai CarausVasile Bolea
Vasile Bolea - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2021
Abonare
Candidatul la funcția de prim-ministru al Guvernului a prezentat Parlamentului programul de activitate. Printre măsurile propuse este și constituirea Tribunalului și a Curții de Apel Anticorupție.
Ce spune Vasile Bolea despre crearea Curții de Apel Anticorupție

Crearea Curții de Apel Anticorupție nu va avea randamentul și eficacitatea așteptată în domeniul justiției. De această părere este deputatul socialist Vasile Bolea.

Potrivit lui, în Republica Moldova au mai fost anterior create instanțe specializate precum Judecătoria Economică de Circumscripție, Curtea de Apel Economică, însă aceste instanțe au fost lichidate.

"În Republica Moldova s-a mers pe un alt principiu – specializări ale judecătorilor și completelor de judecată într-un anumit domeniu: examinarea dosarelor civile, penale, administrative ș.a. Nu știu ce va oferi crearea unei Curți de Apel Anticorupție, dacă ea va examina pe an până la 30-40 dosare, atunci cât de mare ar fi randamentul acestei instanțe?", a subliniat Vasile Bolea.

În acest sens, deputatul a remarcat faptul că trebuie organizate mese rotunde și analizată practica internațională și principiile de activitate a unei asemenea instituții.

Potrivit art.115, alin.(2) din Constituția Republicii Moldova, pentru anumite categorii de cauze pot funcţiona, potrivit legii, judecătorii specializate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0