Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important: Ucraina a inclus din nou Moldova în zona roșie

© Sputnik / Alexander Mazurkevich / Accesați arhiva multimediaUcraina
Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Abonare
Republica Moldova face din parte din zona roșie pentru Ucraina. Asta înseamnă că moldovenii care merg în țara vecină sunt obligați să stea în carantină 14 zile sau să prezinte un test negativ la COVID-19.

CHIȘINĂU, 5 feb – Sputnik. Ucraina a inclus din nou Moldova în lista țărilor din „zona roșie”. Acest lucru este menționat într-un comunicat de presă plasat pe site-ul Ministerului Sănătății din țara vecină. Astfel, pe lângă Moldova, din listă mai fac parte alte 80 de țări, cum ar fi România, Rusia, Franța, Italia, Spania, Belgia, Polonia, Israel și altele. 

© Screenshot / МIНIСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАIНИUcraina a actualizat lista țărilor care sunt considerate periculoase în ceea ce privește riscul de infecție cu COVID-19
Important: Ucraina a inclus din nou Moldova în zona roșie - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Ucraina a actualizat lista țărilor care sunt considerate periculoase în ceea ce privește riscul de infecție cu COVID-19

Asta înseamnă că moldovenii care vor merge în Ucraina vor fi obligați să stea în carantină 14 zile sau să prezinte un test negativ la COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de trecerea frontierei. În orice caz, trebuie să aibă asigurarea medicală. La fel, cei care se află în carantină pe teritoriul Ucrainei, în termen de 48 de ore de la trecerea frontierei, pot face un test la COVID-19 în laboratoarele medicale locale autorizate. 

Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2021
Societate
Ucraina limitează accesul camioanelor din Moldova: Iată ce punct vamal trebuie ocolit
Restricțiile de carantină din Ucraina din cauza situației pandemice vor dura până la sfârșitul lunii aprilie și poate mai mult. Acest lucru a fost declarat recent de premierul ucrainean. 

"Vom prelungi carantina până pe 30 aprilie. Cel mai probabil, aceasta nu este data finală când va fi finalizată carantina. Cel mai probabil, va continua într-o formă sau alta, poate cu atenuări, poate că va fi adaptivă", a spus oficialul.

Guvernul ucrainean a extins regimul național de carantină și urgență până pe 28 februarie. De asemenea, din 8 ianuarie au intrat în vigoare restricțiile de carantină consolidate introduse din cauza pandemiei coronavirusului, care vor dura până pe 24 ianuarie. Astfel, școlile și universitățile sunt închise în Ucraina, dar grădinițele continuă să funcționeze. Orice evenimente de masă sunt interzise, ​​piețele, instituțiile culturale și unitățile de divertisment sunt închise.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2021
Societate
COVID-19: Mai multe cazuri înregistrate astăzi
Centrele comerciale și de divertisment pot primi vizitatori doar dacă aceștia vor să cumpere bunuri esențiale: alimente, medicamente, produse de igienă și comunicații, medicamente veterinare și hrană pentru animale, precum și combustibil.

Cafenelele, barurile și restaurantele au voie să funcționeze numai în modul de livrare. Băncile, oficiile poștale, stațiile de service, clinicile veterinare, benzinăriile și hotelurile rămân deschise. Saloane de înfrumusețare pot fi deschise la programare. Activitățile legate de producția de filme nu au fost interzise.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0