Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova: Uniunea Europeană nu a reușit să-i aranjeze Rusiei o "flagelare publică"

© Sputnik / Foreign Ministry of the Russian Federation / Accesați arhiva multimediaОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова во время брифинга в Москве
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова во время брифинга в Москве  - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Abonare
Încercarea Uniunii Europene de a-i aranja Rusiei o "flagelare publică" a eșuat deoarece "partea rusă s-a oferit să discute chestiuni concrete – de la probleme până la perspective de dezvoltare", a subliniat purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, Maria Zaharova.

CHIȘINĂU, 9 feb – Sputnik. Uniunea Europeană a dorit să-i organizeze Rusiei o "flagelare publică" în timpul vizitei lui Josep Borrell la Moscova, dar nu a reușit, a declarat Ministerul de Externe al Federației Ruse, potrivit RIA Novosti.

Reprezentantul UE pentru afaceri externe și politică de securitate s-a aflat în capitala Rusiei trei zile – de pe 4 până pe 6 februarie. După vizită, el a declarat că la viitoarea întâlnire a șefilor Ministerelor europene de Externe, din 22 februarie, participanții ar putea lua decizia de a extinde sancțiunile împotriva Rusiei.

Министр иностранных дел России Сергей Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Politică
Lavrov a explicat în ce condiții s-ar putea normaliza relațiile Rusiei cu UE
"Vă voi spune un secret despre partenerii noștri occidentali: atunci când acestora nu le reușește ”flagelarea”, încep să se isterizeze. Sarcina lui (Borrell – n. ed.) a fost să efectueze această flagelare publică, pe care ei, am impresia, au planificat-o foarte atent. Și într-o astfel de cascadă: să vorbească și despre mitinguri, și despre jurnaliști și Navalnîi să devină subiectul principal. Iar apoi să le amestece pe toate la grămadă, să răstoarne această grămadă și să plece acasă cu o mină fericită", a comentat reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, în emise directă la "Vesti FM".

În opinia ei, flagelarea a eșuat, fiindcă "partea rusă s-a oferit să discute chestiuni concrete – de la probleme existente până la perspective de dezvoltare".

Cu o zi înainte, Ministerul de Externe a declarat că criticile lui Borell la adresa Rusiei la sosirea lui la Bruxelles contrastează cu discursurile sale din timpul vizitei.

Săptămâna trecută, Moscova i-a declarat persona non grata pe diplomații din Suedia, Polonia și Germania care au participat la acțiunile nesancționate. Ei vor părăsi Rusia în viitorul apropiat. Ca răspuns, aceste țări expulza trei diplomați ruși. Ministerul de Externe a declarat că nu consideră această măsură una ”în oglindă”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0