Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O nouă decizie a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică: Iată la ce se referă

© Sputnik / Mihai CarausMedicina
Medicina - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Abonare
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a instituit Comitetul Național de coordonare a procesului de imunizare anti-COVID-19. Președinte al Comitetului a fost numit premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

CHIȘINĂU 9 feb - Sputnik. Procesul de imunizare va fi coordonat de Comitetul Național care a fost instituit astăzi de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP). Astfel, Comitetul va monitoriza și va gestiona activitățile legate de vaccinarea împotriva COVID-19. Totodată, CNESP a aprobat și componența Comitetului, iar președinte al acestuia a fost ales premierul interimar, Aureliu Ciocoi. 

Doses de vaccin  - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Societate
Primul moldovean vaccinat în Moldova împotriva COVID-19

În același timp s-a stabilit că de asigurarea comunicării și informării populației despre vaccinul anti-COVID-19 se va ocupa Ministerul Sănătății. Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) va fi responsabilă de planificarea, organizarea, evaluarea și monitorizarea procesului de vaccinare împotriva noului coronavirus. Totodată, ANSP, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Aeronautică Civilă și Serviciul Vamal, va asigura recepționarea, transportarea și păstrarea loturilor de vaccin, precum și distribuirea acestora în subdiviziunile teritoriale ANSP. 

Un rol important în acest proces va avea Ministerul de Externe care va recepționa donațiile externe, iar dar și Biroul politici de reintegrare va facilita interacțiunea cu regiunea transnistreană, prin canalul de dialog al reprezentanților politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană și al grupurilor de lucru pentru ocrotirea sănătății, cu participarea experților de pe ambele maluri ale Nistrului. 

Totodată, Agenția Medicamentului, împreună cu ANSP, va monitoriza efectele vaccinării, în special reacțiile adverse, în cazul în care acestea vor apărea. Compania Națională pentru Asigurări în Medicină va finanța din fondul măsurilor de profilaxie cheltuielile pentru acoperirea costului vaccinurilor și consumabilelor, în limita surselor disponibile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0