Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Data de la care Rusia ar putea furniza vaccinul ”Sputnik V” în UE

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaПервая в мире зарегистрированная вакцина от коронавируса COVID-19 "Спутник V"
Первая в мире зарегистрированная вакцина от коронавируса COVID-19 Спутник V - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Abonare
Ambasadorul rus în Belgia, Alexander Tokovinin, a anunţat, la canalul RTL, data de la care vaccinul rusesc Sputnik V ar putea fi livrat către țările din UE, inclusiv în Belgia.

CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik, Doina Crainik. Cu o eficiență de 91%, vaccinul rusesc Sputnik V ar putea fi livrat către UE după luna iunie, când se va încheia vaccinarea în masă a populației din Rusia, a declarat ambasadorul rus în Belgia Alexander Tokovinin, pentru RTL.

Pentru moment, producătorii ruşi se dedică producției (vaccinului Sputnik V) pentru Rusia, până când se va încheia vaccinarea în masă. Sperăm că această vaccinare în masă se va încheia înainte de luna iunie. Apoi, am putea livra vaccinul în străinătate”, a declarat diplomatul rus, citat de Sputnik France

Вакцина против новой коронавирусной инфекции - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Rusia
Rusia și Turcia negociază producerea comună a vaccinului „Sputnik V”

India, Brazilia, Coreea de Sud și Kazahstan produc deja vaccinul Sputnik V. Alexander Tokovinin a confirmat, de asemenea, „contacte preliminare” cu Berlinul. După Germania, și Austria și-a exprimat interesul pentru producerea vaccinului rusesc pe teritoriul ei.

Pentru ca vaccinul rusesc să fie accesibil în țările UE, trebuie să primească undă verde de la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). La sfârșitul lunii noiembrie, Fondul rus de investiții directe (RFPI) – care susține dezvoltarea vaccinului și îl promovează în străinătate – a declarat că a solicitat aprobarea vaccinului de la EMA. Totuşi, la începutul lunii februarie, autoritatea de reglementare europeană a indicat, într-un e-mail destinat Europe 1, că Rusia nu a depus un dosar și că EAJ „i s-au solicitat doar îndrumări științifice, adică să explice ce trebuie făcut pentru a depune un dosar”.

Săptămâna precedentă, jurnalul medical The Lancet a publicat concluziile la cea de-a treia fază a studiilor privind Sputnik V, iar, potrivit concluziilor, eficiența imunitară a vaccinului cu vector viral este de 91,6%. De atunci, mai multe țări din UE sunt interesate de utilizarea vaccinului de îndată ce va fi autorizat de către EMA și de autoritățile naționale de sănătate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0